Здраве и красота

Как естествените грижи правят инвитро процедурите по-успешни?

Започнете от храненето

22.01.2014г. / 13 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За много двойки, които мечтаят за дете, инвитро е процедурата, която ще им донесе най-голямото щастие. Пътят, който трябва да извървят е дълъг. Той изисква предварителна подготовка, която е свързана с повече почивка, здравословно хранене, регулиране на теглото, хормоналния баланс и т. н.

За да повишите успеваемостта на инвитро процедурата, добре е тази подготовка да започне най-малко три месеца по-рано, за да направите тялото си гостоприемно за оплодената яйцеклетка. Ето няколко съвета, които могат да помогнат за повишаването на успеваемостта.

Детоксикация на организма

За почти всички здравословни проблеми специалистите съветват да се предприеме детоксикация на организма. Звучи стряскащо, но това в повечето случаи означава да се откажете от повечето вредни навици, съпътстващи вашето ежедневие – цигари, алкохол, вредни и мазни храни, газирани подсладени напитки и т. н.

Токсините, които се натрупват в тялото, както и излишните килограми, могат да повлияят на физическото здраве и функциите на организма. Те влияят по специфичен начин на фертилността и хормоналния баланс.

Когато прочистите организма от токсините и намалите излишните килограми, това значително ще подобри кръвообращението в матката и ще я подготви за процеса на зачеване и износване на бебето. Освен това ще подобрите и хормоналния си баланс.

Много жени, които искат да се подложат на инвитро процедура, биват съветвани да направят и няколко подготвителни масажи. Тези масажи са специални и се извършват върху коремната област. Включват различни масажни техники, включително азиатски масаж, дълбок масаж на тъканите, акупресура, рефлексотерапия.

Масажните движения могат да бъдат полезни за увеличаване притока и циркулацията на кръв към детеродните органи, изчистването на фалопиевите тръби, регулиране на съединителната тъкан в репродуктивните органи, както и да помогнат на черния дроб да се очисти по-ефикасно от натрупаните токсини. Винаги се доверявайте на сертифициран масажист.

Обърнете внимание на храненето. Няма как да бъде подминато, защото храната е и лек. Благодарение на правилното хранене вие ще спомогнете за очистване на тялото от токсините. Здравословното хранене е приоритет, когато се подготвяте за инвитро процедура. То ще помогне за подобряване на хормоналната функция, както и за развитието на плода.

Ето защо трябва да си осигурите изобилие от витамини, минерали и антиоксиданти, както и други хранителни вещества за оптимално здраве. Консумирайте много пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, чисти меса, ядки, пълнозърнести храни. Избягвайте преработени храни и тези съдържащи трансмазнини, тестените закуски и сладкиши, газираните подсладени напитки.

Антиоксидантите в храните са от голямо значение. Те са един от най-важните компоненти за плодовитостта. Спомагат за предпазването на оплодената яйцеклетка от вредното въздействие на свободните радикали, които могат да увредят ДНК на клетките. Може да си ги набавите чрез консумацията на плодове, зеленчуци, риба и зелен чай. Изключително полезни храни са и пчелното млечице и водорасли спирулина.

Свързани статии

Подготовката за инвитро, както и периодът след това са стресиращо преживяване за жената. Колкото и да се опитва да остане позитивна, тя ще има нужда от допълнителни релаксиращи терапии, с които да намали стреса. Създайте своя система за премахване на напрежението. Медитацията е едно добро решение, както и йогата.

Доверете се на акупунктурата

Тя е ефективна терапия, която можете да използвате като подготовка, по време и след края на инвитро цикъла. Тя ще помогне за стимулирането на различни точки от тялото ви. Ще помогне на организма да преодолее основните дисбаланси, между които е и стресът. Подобрява здравето на репродуктивната система, както и хормоналния баланс.

Добре е да започнете терапиите с акупунктура около два-три месеца преди самата инвитро процедура. Задължително споделете на специалиста, който ще ви я прави за това, че ви предстои инвитро, за да може да направи терапията още по-ефективна.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Future Health ( преди 6 години )
Много полезна и положителна статия! Успех на всички двойки тръгнали по този път!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар