Здраве и красота

Решението за сухата кожа

Да си осигурите сън като на бебе е възможно, дори когато имате болезнен сърбеж по кожата

20.01.2014г. / 17 17ч.
Аз жената
Снимка: Avene

Снимка: Avene

Зимата е сезон, който отключва раздразненията по кожата като зачервявания, екземи, сърбежи и всички симптоми, свързани с болезненото състояние атопичен дерматит. Всичко това нарушава качеството ни на живот и смущава съня ни. А като резултат, това влияе и върху качеството на живот на цялото семейство.

Суха кожа

Ако кожата ви е суха, със сигурност в един момент от живота си сте страдали от дискомфорта, който тя причинява. Сухата кожа е тази, на която липсва вода и чийто най-горен слой, епидермисът или роговият слой, е увреден, което нарушава правилното ѝ функциониране. Това също така ѝ пречи да изпълнява своята бариерна функция срещу външните агресори и дехидратацията. Когато сухата кожа не е добре обгрижена и защитена, тя се превръща в източник на сърбеж и обект на раздразнения.

За да облекчите тези симптоми, трябва да полагате правилните грижи за нея – да не ползвате силно алкални сапуни и продукти, съдържащи алкохол, да избягвате прекалено триене, да не носите вълнени дрехи или такива с груба материя, да не я излагате на силни климатични фактори като вятър, студ и т. н.

Когато имате суха кожа, трябва да позволите на епидермиса да функционира нормално, като възстанови функцията на защитната си бариера. Това може да стане с редовната употреба на продукти, наречени „активни емолиенти“. Формулата на тези продукти действа върху усещането за сърбеж и чувствителността на кожата.

Отговор за нуждите на сухата кожа

Ползването на дермо-козметични продукти, които са изготвени с фармацевтична точност е възможно най-добрата грижа за такъв тип кожа и свързаните с нея проблеми. Именно такива са продуктите на Дерматологични лаборатории Avene, които представят и първата серия ново поколение емолиенти XeraCalm A.D., действаща директно върху усещането за сърбеж. Технологията стерилна козметика осигурява безопасността на формулата на продуктите.

Свързани статии

Серията е наречена релипидираща, защото съдържа активната съставка Car-Omega – липиди (те се синтезират в клетките на епидермиса и действат като защитна бариера), подобни на тези на кожата и допринасят за подхранване и подсилване на нейния хидролипиден защитен филм. Това от своя страна повишава устойчивостта на кожата срещу външните агресори.

Комплексът I-modulia е първата биотехнологична активна съставка, плод на 12 години проучвания, която ефикасно намалява усещането за сърбеж и успокоява зачервяванията по кожата.

Термалната вода Avene във формулата на продуктите помага за омекотяването на кожата и намалява усещането ѝ за дискомфорт.

Продуктите XeraCalm A.D.

Серията съдържа продукти за хигиена и за грижа на сухата кожа, склонна към атопичен дерматит. Почистващото релипидиращо олио за душ и вана не съдържа сапун и позволява на кожата да бъде почистена, без да бъде изсушена. Важен факт за този продукт за хигиена е, че той е с висока кожна, очна и гинекологична толерантност.

Грижата за кожата е представена с два продукта – релипидиращ крем и релипидиращ балсам, в зависимост от степента на сухота. Те трайно подхранват, успокояват усещането за сърбеж и стимулират защитата на кожата. Продуктите са подходящи за кърмачета, деца и възрастни.

Според изследванията, след един месец употреба симптомите на атопичния дерматит намаляват наполовина, а усещането за сърбеж почти изчезва.

Коментирай