Здраве и красота

Ябълков оцет за по-малко целулит и стегната кожа

Винаги красиви с помощта на натурални средства

22.01.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ябълковият оцет е много повече от подправка, която се използва в кулинарията, за по-добро храносмилане или средство за почистване на дома. Той може да се погрижи за вашата красота без да давате много пари. Как? Най-добре е да използвате такъв, който е органичен. Ябълковият оцет е богат на минерали и има антисептично действие. Използвайте го:

За нокти

Красивите и здрави нокти изискват постоянна грижа. Понякога, въпреки че грижите, които полагате са максимални, ноктите ви могат да се оцветят от лаковете, които използвате, при белене на цвекло, орехи и други. Ябълковият оцет може да премахне нежеланото оцветяване. Потопете ноктите в купичка, в която сте сложили чист ябълков оцет за около 10-15 минути. След това изплакнете и нанесете зехтин, за да ги подхраните.

За косата

Ябълковият оцет намалява нежеланото омазняване и помага при наличието на пърхот. Помага за по-лесното разресване на косата като я оставя мека и гладка. Оцетът помага за затварянето на кутикулата на косъма, което е важно, когато искате да имате не само здрава, но и лъскава коса. За да се възползвате от неговите полезни качества, разтворете малко количество оцет във вода. След като измиете косата си с шампоан и балсам изплакнете я с тази смес.

Свързани статии

При целулит

Целулитът е друг неприятен проблем, който понякога изисква повече от това да се храните здравословно, да спортувате и да пиете много вода. За да намалите неговата поява и да стегнете кожата на тялото, направете си релаксираща баня, в която да сложите една чаша ябълков оцет.

За кожата

Ябълковият оцет може да помогне за подобряване на цялостния тен на кожата. Може да помогне за възстановяване на естествения баланс на pH на кожата и да намали възпалението в следствие на акне. За да овлажните, освежите и почистите кожата, трябва да си направите тоник за лице с него. Намокрете памучен тампон с вода и след това с малко оцет. Обтрийте лицето като избягвате зоната около очите. Оцет може да добавяте и към домашните маски с хума или към билкови отвари, които са със стайна температура.

Оцетът е изпитано средство и срещу изпотяване и неприятна миризма на краката, както и при наличието на гъбички по кожата на краката и ноктите. Ето защо е хубаво да го направите част от вашите разкрасителни процедури.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Sia ( преди 10 години )
Много са ползите от ябълковия оцет. Хубава статия. Но сте пропуснали да пишете ( умишлено или не ), че не става въпрос за ябълковия оцет от магазините. Става въпрос за нефилтриран, суров ябълков оцет. Той не се намира навсякъде. За онези, които се интересуват - натурален, нефилтриран, суров ябълков оцет...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време