Здраве и красота

Основни грешки при хидратирането на кожата

Хидратирате ли кожата си редовно?

27.01.2014г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Повечето жени не обръщат внимание на хидратирането. Много от тях смятат, че не им е нужна подобна процедура. Но дали наистина е така? Знаете ли всички тънкости за хидратиране на кожата?

Ето няколко от най-често срещаните грешки, които жените допускат по отношение на хидратирането на кожата.

Не използвате овлажняващ крем

Много жени мислят, че кожата им няма нужда от хидратиране, защото е мазна и лъщяща. Това съвсем не е така. Ако обърнете внимание след измиване на лицето или душ, най-вероятно кожата на лицето ви се струва опъната и раздразнена. Това е така, защото не е добре хидратирана и е пресушена.

Мазната кожа започва да лъщи още повече, когато не се третира с овлажняващи кремове и лосиони. Трябва да го имате предвид.

Втривате прекалено агресивно овлажнителите

Според някои дерматолози изкуството на хидратирането е цяла наука. Трябва да бъдете особено внимателни, когато втривате овлажняващ крем на лицето си. Изключително внимание обърнете на кожата на клепачите. Тя е най-тънка и нежна, затова нанасяйте съвсем леко с безименния пръст, тъй като той е най-слаб.

Избирате грешните съставки за вашата кожа

Много внимателно трябва да определите вашия тип кожа. Неслучайно продуктите се делят на такива за мазна, суха и нормална кожа, най-общо казано. Например, за чувствителната кожа не са подходящи ароматизирани козметични продукти. За онези със суха кожа, продуктите с петрол са много подходящи, за мазната кожа е тъкмо обратното!

Претоварвате кожата си с прекомерна употреба на продукти

Много от жените използват продукти за измиване, след това тоник, след него слагат крем със защитен фактор, а накрая фон дьо тен. Да не говорим ако добавите и антистареещ агент! Не е необходимо да претоварвате кожата си с толкова много продукти.

Свързани статии

Можете да замените някои от продуктите, като използвате ВВ кремове. Те са много актуални в последно време и са подходящи, защото съчетават различни тонове на кожата, антибактериални и антистареещи съставки.

Използвате един и същ хидратантен крем от години

Хубаво е козметичните продукти да се сменят през определен период, тъй като кожата привиква към тях и те спират да действат. Независимо колко добър е овлажняващият ви крем, е необходимо да го сменяте от време на време.

Нанасяте фон дьо тен без да изчакате овлажняващия крем да попие

Често нямате време сутрин да чакате кремът ви да съхне преди да нанесете фон дьо тен. Проблемът тук е, че недобре попилият крем може да развали грима ви. Резултатът е петна по кожата, липса на покритие на някои места. Просто изчаквайте няколко минути.

Коментирай