Здраве и красота

Лунна диета – февруари 2014

Винаги в добра форма с помощта на лунната диета

01.02.2014г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки месец Луната преминава през така наречените лунни фази. Тези лунни фази често се свързват с лунната диета. По време на тези дни трябва да се консумират само течности, което помага да детоксикирате тялото и да свалите няколко излишни килограма. Деми Мур и Мадона са само част от звездното семейство, които са се убедили в ефективността на лунната диета.

Лунният месец продължава 29 дни. По време на лунния месец Луната преминава през всичките фази. Точно като на Земята половината от Луната е осветена от Слънцето, а другата половина е в тъмнина. Ако погледнете луната с помощта на телескоп когато тя е почти пълна, може да видите тъмните области, които са известни като морета.

В действителност те не са морета, а са огромни пространства от гладка тъмна лава. Всички части на Луната се осветяват последователно от Слънцето. Тъй като тя се върти около Земята, ние виждаме различни фракции на огряната от слънцето половина или полукълбо на Луната.

Свързани статии

Те са известни като фазите на Луната, или лунни фази. Луната се променя от тънък полумесец до пълнолуние и обратно до полумесец за 29 дни. Споделяме фазите на луната за месец февруари. По време на фазите 24 часа не бива да се храните, а да консумирате много вода, билкови чайове, (особено полезен е зеленият) и пресни плодови или зеленчукови сокове.

Лунни фази за февруари 2014

  • 06 февруари 2014 – първа четвърт
  • 15 февруари 2014 – пълнолуние
  • 22 февруари 2014 – последна четвърт
Коментирай
Свободно време