Здраве и красота

Грешки при грима, които придават уморен вид на кожата

Избирайте естествените тонове

03.02.2014г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Неправилният грим, прекалено силните и натрапчиви цветове или обратното – твърде бедните нюанси, могат да ви накарат да изглеждате уморени. Затова ще се опитаме да очертаем най-често срещаните грешки при нанасяне на грима, за да избегнете този неприятен ефект.

Грешка №1: Избирате монотонни цветове

За да избегнете изморения вид на кожата е необходимо предварително да си очертаете акцентите от лицето ви, на които искате да наблегнете. Тях можете да подчертаете с малко по-наситени тонове. Не оставяйте веждите, миглите и бузите да се сливат с общата цветова гама на лицето.

Грешка №2: Използвате грешния коректор за околоочен контур

Твърде тъмният или твърде светъл коректор неминуемо ще повлияе на свежия ви вид. Нанасяйте го в много добре осветено помещение, за да можете да добиете ясна преценка за цвета.

Грешка №3: Използвате прекалено много пудра

Сухата пудра създава впечатление за старост и умора. Винаги чистата и естествено изглеждаща кожа подмладява. Затова не прекалявайте с пудрата, нанасяйте леко само за премахване на лъщящия ефект.

Свързани статии

Грешка №4: Пропускате хидратантния крем

Най-важният съвет на гримьорите е никога да не нанасяте грим без да сте овлажнили преди това кожата на лицето. И много важно – да сте изчакали кремът да попие докрай! Прилагането на какъвто и да е грим върху суха кожа крие риск от уморен вид.

Грешка №5: Избирате грешен цвят молив за очи

Студените, бронзовите или златистите оттенъци на очната линия или молива за очи придават болнав вид на лицето. Ако имате по-тъмен тен на лицето, сребристият молив може да придаде същия лош вид. Избягвайте крещящите тонове за сметка на натуралните, които винаги придават повече свежест.

Грешка №6: Носите сив грим

Гримът със сиви оттенъци играе лоша шега на цялостната визия на лицето. Не само ще ви накара да изглеждате по-уморени, но и по-стари!

Коментирай