Здраве и красота

Защо е добре да спим без сутиен?

Пречи на кръвообращението

05.02.2014г. / 15 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Когато избирате сутиен, трябва да внимавате той да приляга идеално на гърдите ви. Да има достатъчно здрави и широки презрамки, които да повдигат и подкрепят бюста ви и най-важното е да не бъде стегнат. Цветът и всички останали акценти по него са въпрос на личен избор. Ако не сте бременна или не кърмите, спането със сутиен не е препоръчително, особено ако не е от мека материя и е стегнат и с банели.

Може да ви се стори странно, но има дами, които спят със сутиен и не са само кърмещите, бременните или тези, които са си направили пластични подобрения на гърдите. Носенето на удобен сутиен е от съществено значение за вашето здраве и комфорт, но е добре да избягвате да спите с него когато не се налага. Вижте защо.

Оток

Ако редовно спите със сутиен, това може да предизвика запушване в лимфната система. Това може да доведе до образуване на оток или натрупване на течности в гърдите, което е една от най-сериозните последици за здравето от спането със сутиен.

Намалява кръвообращението

Редовното спане със сутиен може да доведе до нарушения в кръвообращението.

Свързани статии

Пигментация на кожата

Продължителното носене, в случая и спане със сутиен, може да предизвика пигментация в тези части, в които сутиенът е по-стегнат. По време на сън, когато сменяте различни пози, дори и сутиенът да не е стегнат, той се притиска по-силно от обикновено.

Образуване на кисти и неракови образования

Подобни бучки биха могли да се образуват във всяка част на тялото. Според специалисти има вероятност спането със сутиен да предизвика образуване на такива бучки.

Дразнене на кожата

Прилепналите сутиени не само ще предизвикат нежелана пигментация на кожата, но могат да са причина и за раздразнения по нея. Ако не можете да се откажете от това да спите със сутиен, заложете на такъв, който е без банел, от естествена, мека и свободна материя.

Неспокоен сън

Спането със сутиен определено не е най-приятното усещане. Това може да наруши качеството на съня и на цялостното ви здраве.

Изпотяване

Спането със сутиен може да предизвика още един дискомфорт като потенето, особено през летните месеци.

Рак на гърдата

Все още има противоречиви мнения за това дали спането със сутиен може да е причина за появата на рак на гърдата, но възможността не е изключена напълно.

Коментирай