Здраве и красота

Митове за женските разкрасителни трикове

... на които често се доверяваме

05.02.2014г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Повечето жени жадуват за качествена козметика, полагат грижи за външния си вид, но се поддават и на редица митове, засягащи красотата, които в крайна сметка се оказват неверни. Чуваме тези градски легенди от къде ли не – социалните мрежи, телевизията, рекламите, от уста на уста и често им вярваме.

Ето някои от най-разпространените митове по отношение на разкрасителните женски практики.

Бръсненето ще накара космите ви да растат по-бързо

Оказва се, че това не е така. Изненадващо, но всъщност фактът, че косъмът изглежда щръкнал, по-къс и бодящ, е причината да го възприемаме като по-дебел. Дебелината е генетично предопределена.

Потапянето на четката за спирала многократно в шишето помага за по-плътно покриване

Повече от продукта върху четката не означава по-добър резултат. Освен това дозаторът на гърлото на шишето изцежда ненужното количество спирала. Така само вкарвате допълнително въздух в опаковката, което ще накара спиралата ви да изсъхне по-бързо.

Пожълтяването на ноктите е неизбежно

Погрешно схващане! Пожълтяването на ноктите от употребата на лакове и лакочистители е много неприятен страничен ефект от стремежа ни за красота. Като начало е добре да използвате добра основа под лака. Следва слой защитен лак срещу UV лъчите – предпазването е важно не само за кожата. Ако въпреки това се получи неприятното оцветяване, използвайте сода за хляб, за да премахнете нежелания жълт оттенък.

Носенето на грим ежедневно е вредно за кожата

Дори тежкият грим с много пластове няма да е вреден, ако го поставяте правилно. Хубаво е кожата да е добре хидратирана преди да започнете с нанасянето на слоевете грим. И не забравяйте – най-големият враг на кожата е не ежедневното носене на грим, а спането с грима! Винаги почиствайте добре лицето преди лягане и няма да имате проблеми!

Свързани статии

Косата свиква с шампоана и той спира да действа

Не е необходимо да сменяте продуктите си за коса непрекъснато. Ефектът от шампоана си е налице и ако косата ви се чувства добре от него, не бързайте да го сменяте. Обикновено наличието на проблем се дължи по-скоро на употребата на спрей за коса, сешоар, гел, преса или маша.

Пиленето на ноктите може да става във всички посоки

Пиленето трябва да става всеки път в една и съща посока. Това помага на нокътя да расте по-бързо и да е по-здрав. В противен случай ноктите стават чупливи и податливи на вредни влияния.

Някои продукти наистина помагат за премахване на цъфнали краища

Цъфналата коса е неизбежна, особено ако я третираме често с боя, агресивни козметични продукти, изправяне, къдрене. Най-сигурният начин за елиминиране на нацъфтялата коса е редовното подстригване. Така ще запазите косата ви жива и блестяща, въпреки третирането.

Коментирай