Здраве и красота

Как да намалим пърхота?

С помощта на кокосово масло

07.02.2014г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пърхотът е проблем, който понякога изисква повече време, за да бъде премахнат. Когато забележите лющещия се скалп, първото нещо, което закупувате е шампоан, който е предназначен за третирането на пърхот. Успоредно с неговото прилагане е хубаво да използвате и няколко естествени съставки, които помагат при пърхот и правят косата по-здрава и лъскава.

Направете на пюре една ябълка и един портокал. Нанесете маската върху скалпа с леки масажни движения и оставете да действа около 20-30 минути. След това измийте косата с подходящ шампоан.

В купичка смесете 2 супени лъжици чесън на прах. Към тях добавете малко лимонов сок, до получаване на каша. Нанесете сместа върху кожата на главата и оставете да подейства 30-40 минути. След това измийте косата си както обикновено.

В купичка разбийте две яйца и ги нанесете върху скалпа. След един час измийте косата си както обикновено. Те не само ще предотвратят появата на пърхот, но и ще заздравят косата ви.

Свързани статии

Обелете няколко лимона, но не изхвърляйте корите им. Сварете лимоновите кори за около 20 минути и след като сместа изстине, трябва да я прецедите. Поне веднъж седмично след обикновеното измиване изплаквайте косата си с тази смес.

Етеричните масла и кокосовото масло също са подходяща грижа при пърхот. Може да използвате масло от бадем, кокосово масло, масло от розмарин. Преди да ги нанесете върху скалпа е хубаво те да бъдат леко затоплени, но не горещи. Нанесете ги с масажни движения върху скалпа и оставете да действат около 30 минути. След това измийте косата както обикновено.

Не забравяйте, че важен компонент в грижата за косата и скалпа е подходящият за вас шампоан.

Новият шампоан на head & shoulders - Classic Clean 2in1 премахва до 100% от пърхота след регулярна употреба и спира повторната му поява до 72 часа. Това е така, благодарение  на уникалната микро-цинк технология  и новата SmartClean пяна. В допълнение към измиващото действие, интелигентно почистване означава и ухание, което трае дълго.

Специалистите установяват, че ароматът е ключов фактор, който влияе върху настроението ни и може да провокира спомени и чувства. Следователно свежото и чисто усещане се осигурява не само от премахването на факторите на мръсотията, но и от добавянето на дълготраен свеж аромат на скалпа и косата.

Коментирай