Здраве и красота

7 начина да използвате мед за по-красива кожа

Медът е богат на витамини и има антибактериално действие

07.02.2014г. / 18 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Студеното време, неправилното хранене и стресът са само част от факторите, влияещи негативно на здравето и красотата на кожата. За да бъде красива и млада, кожата се нуждае от малко помощ, която може да получи от грижа с естествени съставки.

Медът е една от най-подходящите, защото е богат на витамини, има антибактериално действие, успокоява кожата и я подхранва. Ако все още не сте го използвали като средство за по-красива кожа, споделяме 7 рецепти на маски.

Мед с мляко и краставица

Настържете малко парче краставица и към него добавете мед и малко прясно или кисело мляко. Разбъркайте добре и поставете върху почистено лице. Оставете да действа 10 минути и изплакнете с вода. Тази грижа ще подхрани кожата и ще премахне излишното омазняване.

Мед и хума

Ако страдате от мазна кожа, хумата е една от най-добрите естествени грижи, особено когато е комбинирана с мед. Това, което трябва да направите е да смесите една-две супени лъжици хума с малко мед. Разбъркайте добре, нанесете върху лицето и оставете да действа 15 минути. След като изплакнете, ако е необходимо нанесете овлажняващ крем.

Мед с бадеми и лимон

Това е маска, подходяща за всеки тип кожа. Направете една шепа бадеми на фино брашно в кухненски робот. Към тях добавете мед и няколко капки лимон. Поставете маската върху почистено лице за 10 минути и след това изплакнете с вода.

Овесени ядки с мед

Смелете фино една шепа овесени ядки в кухненски робот. Добавете към тях мед до получаване на хомогенна смес. Поставете на почистено лице и оставете да изсъхне. След това с леки движения я отстранете. Тази маска действа като лек ексфолиант. След като сте премахнали остатъците от маската може да се изплакнете с вода.

Свързани статии

Сандалово дърво на прах и мед

Това е грижа, подходяща за кожа склонна към образуването на акне. Маската не само лекува проблема, но и помага за по-бързото премахване на белезите. В купичка смесете една супена лъжица сандалово дърво на прах с малко мед. Разбъркайте, поставете върху лицето и оставете да действа 20 минути. След това изплакнете с вода.

Лимон и мед

Здравословна за вашата кожа комбинация, която освен, че подхранва, помага да премахнете петната по кожата. Смесете супена лъжица мед с малко сок от лимон и нанесете върху кожата. Оставете да действа 15 минути и изплакнете с вода.

За да ексфолирате нежно кожата си използвайте комбинация от мед и морска сол или мед и кафява захар. Нанесете върху влажна кожа с леки масажни движения.

Коментирай