Здраве и красота

Защо не може да свалите натрупванията в областта на талията?

Не тренирате правилно

10.02.2014г. / 14 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато се опитвате да свалите излишните килограми, често се случва въпреки диетата и физическата активност, мастните натрупвания в областта на талията да не изчезват. Кое ви дели от идеалния плосък корем?

Не приемате достатъчно количество магнезий

Човешкото тяло се нуждае от достатъчно количество магнезий, за да може да се поддържа сърдечния ритъм стабилен, за регулиране нивата на кръвната захар, както и за много други химични реакции, които се случват в тялото. В допълнение към това важният магнезий може да помогне за загубата на излишно тегло и оформянето на хубава фигура.

Според проучване публикувано в списание Nutrition, по-високият прием на магнезий се свързва с по-ниски нива на глюкоза и инсулин на гладно (глюкозата и инсулинът играят важна роля по отношение на килограмите). Според изследването, магнезиева добавка би имала няколко положителни действия върху тялото като отделянето на излишните течности по време на месечен цикъл, което значи че вие ще бъдете по-малко подути.

За да имате плосък корем, консумирайте повече храни, богати на магнезий, като зелени листни зеленчуци, бобови култури и ядки.

Не тренирате правилно

Много хора, които се опитват да отслабнат наблягат предимно на кардио тренировките като бягане, каране на велоергометър и т. н. Тези аеробни тренировки в началото ще покажат положителни резултати, но трябва да ги комбинирате и с друг вид упражнения като вдигане на малки тежести и коремни преси.

Трябва да редувате упражнения с по-висока интензивност с такива, които са с по-ниска. Разнообразявайте тренировките си. Посещавайте фитнес залата, в друг ден изберете кроса, при следващата тренировка посетете плувен басейн и т. н.

Не спите достатъчно

Според едно американско проучване, недостигът на сън може да се отрази негативно върху талията на дамите. Според резултатите жените, които спят по 5 или по-малко часа на нощ са по-склонни да наддават в теглото от тези, които спят повече. Дамите, които не са си доспивали са консумирали с 300 калории повече от останалите.

Малкото часове сън стимулират апетита. Ако искате да имате тънка талия и плосък корем, ще са ви необходими между 7 и 9 часа сън на нощ.

Свързани статии

Консумирате диетична сода

Диетичната сода не е безобидна когато искате да свалите излишните натрупвания около талията. Редица изследвания са установили, че консумацията й значително увеличава обиколката на талията. Същото важи и за всички останали подсладени газирани „диетични“ напитки.

Храната, която консумирате е твърде солена

Излишната сол в храната е причина за задържането на течности в организма, вследствие на което вие се чувствате по-подути.

Консумирате твърде много алкохол

При консумацията на алкохол апетитът обикновено се повишава. Има някои видове алкохолни напитки, които са конкретно свързани с увеличаване мазнините в областта на талията като бирата, за която учените смятат, че е свързана с абдоминалното затлъстяване. Концентрираният алкохол приеман често и в големи количества също възпрепятства процеса на отслабване.

Коментирай