Здраве и красота

Разкрасете се с... орехи

Предотвратяват появата на тъмни кръгове

23.02.2014г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ползите за здравето от консумацията на орехи са многобройни. Ядките са богати на хранителни вещества, витамини и мастни киселини. Намаляват риска от появата на сърдечни заболявания, благоприятстват дейността на мозъка, важни са за здравето на щитовидната жлеза, понижават холестерола и високото кръвно. Към тези ползи могат да бъдат прибавени и ползите, които носят за здравето и красотата на кожата.

Овлажняват кожата

Ореховите ядки са богати на омега-3 и омега-6 мастни киселини, които са важни не само за общото здраве, но и за здравето на кожата. За да бъде красива една кожа тя се нуждае от овлажняване.

Редовната консумация на орехи спомага за поддържането на влагата в кожата, тъй като я подхранва с мастните киселини и други важни хранителни вещества. Благодарение на омега-3 мастните киселини тя укрепва своята мембрана като по този начин запазва своя блясък и свеж тен.

Предотвратяват появата на тъмни кръгове

Тъмните кръгове под очите не се дължат само на умора, но и на начина на хранене. Обикновено те са съпроводени с малки торбички под очите, което прави вида уморен, а тях трудни за прикриване. За да намалите появата на този естетичен проблем, хапвайте по-често орехи.

Забавят появата на бръчки

Ореховите ядки са богати на витамин Е, който е част от почти всеки козметичен продукт предназначен за поддържане на млада и здрава кожа. Витамин Е е основна хранителна съставка, която намалява появата на бръчки.

Освен на важния витамин, орехите са с високо съдържание и на мед и манган. Медта е важен елемент, който помага за растежа на еластина в кожата. Тъй като ореховите ядки изобилстват от полезни хранителни вещества, не пропускайте да ги направите част от вашето здравословно меню.

Подходящи са за масаж

Орехите действат като лек ексфолиант, който освен че премахва мъртвите клетки, предпазва кожата от изсушаване като я подхранва. Може да смелите много фино ядките от няколко ореха и да ги добавите към орехово масло (или друг вид масло) и с леки масажни движения да масажирате кожата си.

Смлените орехови ядки могат да бъдат и част от вашите разкрасителни маски. Добавете към тях малко мед и няколко капки мляко. Поставете ги на почистена кожа и оставете да действат 10-15 минути.

Свързани статии

Предпазват кожата от UV лъчите

Консумирането на орехи действа като защита върху кожата. Благодарение на омега-3 мастните киселини, защитават кожата от продължителното излагане на слънце. През летните месеци за подхранване и овлажняване на кожата е изключително полезно ореховото масло.

Могат да предотвратят появата на кожни заболявания

Предимствата на здравословната храна е че тя доставя необходимите витамини, минерали а също така прочиства и токсините. Редовната консумация на орехи спомага за предотвратяване появата на обриви и други възпаления върху кожата. Казват, че ореховите ядки са мощна защита и срещу рак на кожата.

Коментирай