Здраве и красота

Бадемово масло за дълги мигли, здрави коса и кожа

Бадемовото масло е богато на витамини A, B и E

17.02.2014г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Бадемовото масло е един от най-мощните съюзници на жените в грижите за красива кожа, коса и нокти. Ухае приятно, богато е на витамини A, B и E, интензивно овлажнява кожата и е подходяща грижа както за суха, така и за мазна кожа.

В кои случаи може да се доверите на полезното му действие?

Бадемовото масло влиза в състава на редица козметични продукти. Особено подходящо е, когато искате да намалите тъмните кръгове под очите. Вечер преди сън нанесете малко количество бадемово масло под очите. Ако правите редовно този разкрасяващ трик, ще забележите, че на сутринта не сте толкова подпухнали, тъмните кръгове са значително намалели и нямате изморен вид. Освен това ще подхрани кожата и ще намали появата на фините линии.

Поддържа кожата мека и подхранена

Бадемовото масло съдържа големи количества мононенаситени мазнини, които подпомагат здравината на клетъчните мембрани в кожата. Това е важно, когато искате да имате млада и гладка кожа. Може да го използвате като овлажнител за тялото веднага след душ. Идеално средство е за направата на домашен пилинг за тяло или лице, защото не само ще премахне мъртвите клетки, но ще остави кожата мека и хидратирана.

Помага на миглите да растат по-бързо

Всяка дама иска да има красиви, гъсти и дълги мигли. Всекидневното нанасяне на спирала и поставянето на изкуствени мигли изтощава фините косъмчета. Затова е добре да правите подхранваща грижа с бадемово масло. След като сте отстранили грима и сте измили лицето си, с помощта на клечка за почистване на уши вземете малко количество бадемово масло. Леко намажете миглите и ги разрешете с гребенче за мигли. Правете тази процедура през ден, поне няколко седмици.

Омекотява кожичките около ноктите

За да имате красив маникюр, трябва да започнете от грижата за кожичките около ноктите. Разръфаните и разранени кожички са болезнени и могат да предизвикат редица проблеми. Нанасяйте всекидневно с леки масажни движения бадемово масло върху тях. Това ще ги омекоти и ще заздрави допълнително ноктите ви.

Прави косата здрава и красива

Здравето на скалпа и красотата на косата също зависят от грижите, които полагате за тях. Маслото от бадеми може да бъде добавяно към всяка домашна маска за коса, може да се нанася самостоятелно с леки масажни движения върху скалпа преди да измиете косата си или да се нанесе на измита и влажна коса в краищата без да се изплаква. Всички тези грижи ще засилят растежа й, ще намалят накъсването и ще я направят мека на допир.

Свързани статии

Ако имате пърхот, смесете една-две лъжици цариградско грозде на прах с малко вода и бадемово масло. Нанесете маската върху скалпа и оставете да действа 20-30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Може да го ползвате за демакиаж

Ако тоалетното мляко или тоника за почистване на грим са се свършили, ползвайте маслото от бадеми. То успешно разтваря остатъците от грима върху кожата, без да запушва порите.

Помага при сухи и напукани устни

Бързо спасение за сухите устни в студените зимни дни е маслото от бадеми. Достатъчно е да нанесете малко количество от него и съвсем скоро те ще възстановят красивия си пухкав и изкусителен вид.

Коментирай