Здраве и красота

Оризово мляко за добро здраве и красива кожа

Може да се консумира от вегетарианци

11.03.2014г. / 16 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Един не толкова често консумиран продукт, но много полезен за здравето е оризовото мляко. То се произвежда от кафяв ориз, чрез варене на ориза. Подходящо е за консумация както от вегетарианци, така и от хора, които имат непоносимост към лактоза. Богато е на витамини и минерали и има много ползи за здравето. Обикновено се предлага в по-големите хранителни вериги или биомагазините.

Ето какво го прави толкова специално.

Оризово мляко с мед

Тази здравословна комбинация нанесена върху почистена кожа на лицето за 10-15 минути ще я успокои и ще направи тена й равномерен и блестящ. Оризовото мляко може да бъде част от всяка една домашна маска за лице.

Като ексфолиант за кожа

Ако искате да си направите домашен пилинг с естествени продукти, смелете фино една шепа бадеми. Към нея добавете малко оризово мляко до получаване на гъста каша. След това нанесете пилинга върху кожата. Това ще премахне мъртвите клетки от нея, ще я тонизира и ще я направи гладка. Хубаво е след това да нанесете овлажняващ лосион за тяло, тъй като оризовото мляко действа леко изсушаващо на кожата.

Намалява тъмните кръгове под очите

Тези от вас, които са изправени пред този козметичен проблем, всяка сутрин след сън могат да се доверят на оризовото мляко. Нанасяйте малко количество с помощта на памучен тампон под очите. Това ще намали тъмните кръгове и подпухналостта.

Помага при изгаряния

Ако след солариум, слънчеви бани или при домакинска работа кожата ви се нарани, приложете върху засегнатите места оризово мляко. Ако е леко изстудено ще облекчи бързо болката от изгарянето.

Свързани статии

Грижи се за здравето на сърцето

Оризовото мляко е богато на хранителни вещества, като магнезий и витамин Е. Магнезият е много важен за здравето на сърцето. Редовната консумация на оризово мляко може да намали риска от инсулт, както и от сърдечни болести.

Повишава защитните сили на имунната система

За да бъдете в добро здраве организмът ви се нуждае от минерали, които да засилят имунитета му. Оризовото мляко може да помогне да възвърнете силите на имунната система като ще намали риска и от поява на алергии, както и на вирусни инфекции.

Поддържа добри нива на холестерола

Оризовото мляко е богато на витамини и въглехидрати, но не съдържа лактоза. Това го прави здравословна напитка за тези, които трябва да спазват определен хранителен режим. Оризовото мляко е предпочитано и от много вегетарианци.

Коментирай