Здраве и красота

Маски за лице с аспирин

Намаляват появата на пъпки

18.02.2014г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Аспиринът е средство, което помага не само за облекчаване на редица неразположения, но и част от много разкрасителни маски за лице и коса. Споделяме три рецепти за домашни маски, които ще намалят възпалението в следствие на акне, ще изгладят тена и ще подхранят кожата ви. Правете ги веднъж или два пъти седмично.

Маска за кожа склонна към образуването на акне

Сварете отвара от коприва или розмарин. Стрийте две таблетки аспирин и към тях добавете малко количество от отварата. Разбъркайте добре и поставете върху почистено лице за 10 минути. След това изплакнете с вода. Ако нямате под ръка билките, може да използвате и вода.

Почистваща маска за всички типове кожа

С помощта на тази маска ще почистите запушените пори. В купичка с месете една супена лъжица мед с малко количество масло от жожоба. Към тази смес добавете един стрит аспирин. Нанесете върху почистена кожа и оставете да действа около 15 минути. След това изплакнете и поставете подходящ крем.

Свързани статии

Избелваща маска

Тази маска не само ще изравни тена и ще намали пигментните петна, но и ще премахне голяма част от черните точки. Натрошете две таблетки аспирин и към тях добавете малко количество пресен лимонов сок. Разбъркайте добре и нанесете върху почистена кожа за 10 минути. След това изплакнете.

Аспиринът може да се комбинира с гел от алое вера или с кисело мляко.

Коментирай