Здраве и красота

Защо редовните масажи са полезни?

Намаляват стреса и ви поддържат млади

21.02.2014г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

В ежедневната грижа за доброто здраве масажите са онази терапия, която може да помогне не само да намалите стреса, да се отървете от целулита, но и да облекчи редица болки и здравословни проблеми. Вижте няколко добри причини, които ще ви накарат да посещавате масажи по-често.

Масажът може да помогне за намаляване на мигрена.

Ако често страдате от мигрена, редовните масажи могат да помогнат да облекчите болката и тя да се проявява по-рядко. Изследователи от университета на Окланд установили, че една двуседмична терапия с масажи не само разрежда симптомите на мигрена, но и може да помогне да спите по-спокойно.

Масажът може да помогне да изглеждате по-млади.

Ако искате да забавите процеса на стареене, доставете си серия от релаксиращи масажи както на тялото, така и на лицето. Чрез масажа се стимулира притока на кръв, а това в комбинация с определени движения за извайване на контура, с подходяща козметика прави кожата не само сияйна, но и забавя процеса на стареене. Масажите спомагат и за лимфния дренаж и отделянето на токсините, което добавя допълнително жизненост на лицето.

Свързани статии

Масажът може да помогне за намаляване симптомите на предменструалния синдром.

Симптомите на ПМС включват главоболие, подуване на гърдите, подуване и болезненост на корема, раздразнителност и други. Редовните масажи могат да помогнат на дамите, при които тези неразположения са по-силно изразени.

Масажът може да помогне да намалите болките след спорт.

Ако спортът за вас не е само удоволствие, но и начин на живот, хубаво е да го съчетавате с релаксиращи масажи. Според учени масажите могат да намалят възпалението на скелетните мускули, което е честа причина след спорт да се усещат болки.

Масажите облекчават хроничната болка.

Има много видове масажи. Тези, които страдат от хронична болка в меките тъкани като артрит, фибромиалгия, дискови проблеми и други, могат да намерят облекчение след няколко посещения при масажист. Прилагането на специални техники на масаж според здравословния проблем бързо ще облекчи болките и неразположенията.

Коментирай