Здраве и красота

Масажът на краката – по-полезен, отколкото си мислим!

Облекчава болката и намалява стреса

07.03.2014г. / 16 17ч.
Илияна Николова
Снимка: Stock Xchng

Снимка: Stock Xchng

Масажът на краката се практикува от векове за подобряване на общото здравословно състояние и за релаксация. Днес масажът се смята за алтернатива на медицината или се използва като допълнителна терапия към лечението. Милиони хора по света използват този метод за облекчаване на болката, намаляване на стреса и тревожността, рехабилитация на травми и наранявания – изобщо, подобряване на здравословното състояние.

Масажът на краката е базиран на така наречената рефлексология – стимулирането на определени точки, отговарящи за състоянието на различни части на тялото. Дали ще си направите автомасаж след дълъг изморителен работен ден или ще се отдадете на блажени процедури в спа центъра – при всички случаи ще имате полза не само за краката, но и за цялото тяло!

Спокойствие и отмора

Обработването на определени точки на ходилата повлиява силно симптомите на тревожност и безпокойство. Много важна точка, разположена на ходилата, отразява слънчевия сплит, където се натрупват високи нива на стрес. Когато слънчевият сплит бъде стимулиран чрез рефлекторната си точка, много бързо се освобождавате от стреса.

Подобряване на кръвообращението

Много е важно кръвообращението да е пълноценно. То спомага за доставката на кислород до всички клетки и системи, почиства и спомага за извеждането на токсините от организма. Когато нивото на стрес в организма е високо, то потиска циркулацията на кръвта и затруднява работата на органите. Чрез масажа на ходилата ще намалите не само стреса, но и ще подобрите кръвообращението, което ще се отрази добре на цялото ви тяло.

Баланс и хармония

Всички органи и системи в организма трябва да работят в перфектна синергия, за да се чувстваме добре и да бъдем здрави. Масажът на краката помага да запазите или да възстановите равновесието в тялото.

Свързани статии

Енергия и подмладяване

Масажът на ходилата е известен с това, че дава прилив на енергия. Ободряващото чувство, което ви обзема след терапията, е несравнимо. Освен, че усещате ходилата си леки като перце, вие ще почувствате силен прилив на бодрост. Според теориите на рефлексологията чрез стимулирането и палпирането на точките по ходилата, организмът се освобождава от всички блокажи, които възпрепятстват енергията, която трябва да преминава свободно през цялото тяло.

Повишаване на имунитета

Масажирането на съответните точки, регулиращи защитите на организма, повишава отбранителните механизми на имунната система и подобрява общото здравословно състояние. Редовният масаж на краката може да ви предпази от редица заболявания, най-вече свързани със стреса.

Сближаване

Ако решите да дарите любимия си с отпускащ масаж на краката, това неминуемо ще го предразположи към романтични изяви. Стимулирането на ходилата е чувствено, релаксиращо и интимно преживяване, което е чудесен начин да покажете на партньора любовта си.

Коментирай