Здраве и красота

Сушени смокини за добра фигура и здрава коса

Консумирайте всекидневно сушени смокини

05.03.2014г. / 15 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Сушените смокини са богат източник на хранителни фибри. Богати са и на естествени захари, което ги прави подходяща храна по време на диета, когато ви се прииска да хапнете нещо сладко. Съдържат и естествени влакна, което благоприятства и работата на храносмилателната система.

Помагат за загубата на излишните килограми

Те са подходяща закуска за следобедните часове на деня или преди тренировка, защото ще заредят организма с много енергия за спорт. В 50 г от тях се съдържат около 145 калории.

Регулират кръвното налягане

Сушените смокини са с богато съдържание на калий, минерал, който помага за контролирането на високото кръвно налягане. Във всекидневното си хранене човек консумира много по-голямо количество сол и преработени храни, които са предпоставка за хипертония. Затова е хубаво всеки ден да хапвате повече сушени смокини и да намалите количеството на солта, за да бъде кръвното налягане в норма.

Спомагат да имате здрава и красива коса

Начинът на живот, здравословните проблеми, неправилната диета са само част от факторите, които могат да нарушат здравината на косъма. Когато в организма ви има недостиг на основни хранителни вещества, страда не само кожата, но и косата.

Сушените смокини са идеален източник на минерали, като калций, мед, калий, манган, желязо, селен и цинк. В 100 грама от тях има около 640 мг. калий, 165мг калций, 2,03 мг. желязо. Всички те, спомагат да имате здрава и лъскава коса.

Свързани статии

Намаляват риска от поява на рак на гърдата

В грижата за женското здраве все повече се обръща внимание на рака на гърдата. Много фактори влияят на появата на рак като генетична обремененост, стрес и т. н. В проучване изследователи установиха че жените, които консумират плодове, богати на фибри като сушените смокини, значително намаляват риска от появата на рак на гърдата.

Други плодове, които учените посочват като полезни за женското здраве са сливите, крушите, фурмите и ябълките.

Помагат да имате красива кожа

Ако искате да имате красива, здрава и млада кожа трябва да я защитите от вредните ефекти на възрастта, стреса, сезонните промени, храненето и т. н. Кожата е изключително чувствителна към всякакви промени и се нуждае от много полезни витамини и минерали.

Сушените смокини са идеалната храна към вашето здравословно хранене, което подхранва кожата отвътре. Според някои специалисти консумацията им може да повлияе положително на кожни проблеми като например акнето.

Коментирай