Здраве и красота

Секси къдрици без маша – как? (видео)

Всичко, което ви трябва е една памучна лента

01.03.2014г. / 14 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В тенденциите в прическите за пролет-лято 2014 ще бъдат актуални не само правите коси, но и тези, които са с красиво оформени букли и вълни. Има разнообразни начини, по които може да накъдрите косата си или да им придадете по-чуплива форма, но не всички са щадящи за косъма.

Ежедневната употреба на маша или преса за навиване на косата не се препоръчва. Затова споделяме една идея, с помощта на която да оформите секси къдрици без това да гори излишно косата ви. Най-напред измийте и изсушете косата си. Оформете пътя по средата или встрани.

Свързани статии

Вземете една по-широка и не много стегната памучна лента. Сложете я през средата на главата, както се носят лентите в стил „бохо“. Вземете първия кичур коса и започнете да го увивате около лентата. След като свършите с него, същото направете и с втория кичур коса. Така навийте всички кичури около бохо лентата.

Хубаво е да преспите с нея и чак на сутринта да я махнете. Ако ви предстои парти, оформете косата си по този начин поне 2 часа преди събитието, за да може да се оформят леки къдрици. След като махнете лентата, фиксирайте с лак за коса. Споделяме и видео, за да ви е по-лесно.

Коментирай