Здраве и красота

Как да заздравите ноктите и да ускорите растежа им?

Домашни грижи за здрави и красиви нокти

09.03.2014г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Красивите и здрави нокти винаги правят впечатление. Но нездравословното хранене и домакинската работа често са причини за отслабването на ноктите. В резултат на това те стават чупливи и меки. Споделяме няколко домашни грижи, които ако правите два или три пъти седмично, ще заздравите ноктите и ще ускорите техния растеж.

Желатинът е идеално средство за заздравяване на ноктите в домашни условия. Разтворете в купичка малко количество от него. Температурата на желатина трябва да е поносима за ръцете ви. Поставете ръцете си в нея и изчакайте 10-20 минути да подейства. След това изплакнете с вода. Тази терапия правете два или три пъти седмично.

Направете отвара от лайка, корен от репей и живовляк. Варете билките около 10 минути и прецедете. Преди отварата да е изстинала напълно, добавете към нея няколко капки рициново масло или друго етерично масло по избор. Потопете ръцете си за 10 минути. След това изплакнете и ако е необходимо нанесете овлажняващ крем за ръце и нокти.

Загрейте малко количество зехтин и към него добавете мед и един жълтък. Разбъркайте добре и потопете връхчетата на пръстите си в тази смес, така че да се покрият ноктите. Оставете да подейства около 10 минути и изплакнете с вода. Тази грижа правете два пъти седмично.

Свързани статии

Направете си маслена баня като в купичка загреете малко количество зехтин, към който сте добавили бадемово масло, сандалово масло, масло от кайсиеви ядки или друго етерично масло. Намажете добре ноктите си с маслата или потопете ръцете си в маслената баня. Оставете да действа 15 минути и избършете със суха кърпа.

Разтворете в купичка с хладка или леко топла вода една-две лъжици морска сол. Добавете към нея няколко капки сок от пресен лимон. Разбъркайте добре и потопете ръцете си за около 10-15 минути.

Коментирай