Здраве и красота

Най-големите грешки след тренировка, които пречат на отслабването

Ако не усещате ефекта от изморителните тренировки, вероятно сами саботирате метаболизма си

10.03.2014г. / 08 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Случвало ли ви се е да тренирате усилено и със седмици да няма никакъв ефект? Вероятно някои погрешни навици, които сте добили, саботират успеха ви! За да видите резултатите от изтощителните упражнения, за които полагате усилия всеки ден, ето какво не бива да правите след тренировка!

„Награждавате се“

Мислите си, че след тренировка метаболизмът ви е много засилен и едно нищо и никакво парче торта няма да му навреди? Заблуждавате се! Само тренировката няма да ви помогне да се вталите. С изморителната тренировка, траяла 30-40 минути сте изгорили вероятно около 300-400 калории, а с парчето торта поглъщате двойно повече!

Пропускате разтягането

Вероятно смятате, че разтягането е загуба на време, но редовното му пропускане поставя мускулите ви в риск от претоварване, което ще е предпоставка за забавяне загубата на тегло, към която се стремите.

Прекомерна употреба на протеинови шейкове и стимуланти

Популярна практика във фитнеса е да се пият напитки за възстановяване след тренировка. Захарите в тях могат да заместят изгубените електролити по време на тренировката, но ако сте току-що завършили упражненията си, вероятно допълнителни въглехидрати не са ви нужни. Вместо това заместете с кокосова вода.

Свързани статии

Използвате го като извинение

Когато имате силни болки в мускулите си намирате извинения да пропуснете тренировката в понеделник сутрин. И така, ако това се повтаря прекалено често, няма как да очаквате особени резултати в свалянето на килограми. Необходимо е да имате средно 300 минути интензивни упражнения седмично, за да успеете.

Чакате да прегладнеете след тренировка

И тогава се храните – и най-често поглъщате повече, отколкото е необходимо! Преяждането след упражнения е едно от най-погрешните неща, които човек прави! Тъй като колкото повече мускулна маса имате, толкова по-бърз е метаболизмът ви, не забравяйте непременно да включите въглехидратите и протеините след тренировка!

Не планирате следваща тренировка

Не се отказвайте като усетите напредъка! За да установите трайни резултати във фигурата си е необходимо да спазвате редовен режим на тренировка. А когато достигнете желаното тегло и външен вид, трябва да си изградите схема на упражнения за поддържане на това тегло, ако сте се изморили от интензивните тренировки до постигане на успеха!

Коментирай