Здраве и красота

Домашни трикове за по-лесно изправяне на косата

Правят косата мека и подхранена

13.03.2014г. / 08 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Когато искате да постигнете идеално права коса, обикновено използвате преса за коса, сешоар и четка и задължително нанасяте синтетични продукти за коса, които да улеснят оформянето й.

Всичко това натрупано във времето изсушава и изтощава косата. Ето защо трябва да бъдете внимателни, ако искате да запазите здравината и блясъка на косата. Споделяме няколко домашни трикове, които ще помогнат по-лесно да изправите косата си и няма да навредят на красотата й, а ще я подхранят.

Сложете в купичка малко от балсама за коса и към него добавете около половин кафена чашка водка. Разбъркайте добре и нанесете върху предварително измитата с шампоан коса. Нивото на pH на водката омекотява косъма, което ще помогне по-лесно да го оформите след това.

За да изправите по-лесно косата си и в същото време да е добре подхранена, смесете в купичка две-три супени лъжици кокосово масло (или повече в зависимост от обема на косата) и малко сок от лайм. Разбъркайте и оставете сместа в хладилника за час-два. След това с помощта на гребен я нанесете от корените по дължината на косата и оставете да подейства 20-30 минути. След това може да измиете косата си както обикновено.

Свързани статии

Направете си маска от банан с папая. Двете съставки трябва да се пасират добре и да ги нанесете върху косата. За да подхраните още по-добре косъма, добавете към плодовете и малко мед. Тази комбинация ще подхрани косъма и това ще го направи по-лесен за оформяне. Маската се нанася върху суха коса и трябва да престои около 20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Сложете в сокоизтисквачка няколко листа и няколко парченца целина. Към получения сок добавете малко вода. Получената смес напръскайте върху косата си и оставете да подейства 20 минути. След това я измийте.

Коментирай