Здраве и красота

Тайни за млада кожа от различни части на света

За какво помага сокът от нони?

14.03.2014г. / 12 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жените от различните култури от цял свят са изнамерили естествени грижи, с които постигат здрава, красива и млада кожа. Споделяме някои ценни съвети, които да приложите и вие, за да бъдете винаги млади и красиви.

Китай

Китайският народ от векове се доверява на ценните качества на напитката чай. Много видове чай са с високо съдържание на антиоксиданти, които защитават кожата от стареене. Особено полезни са белият и зеленият чай.

Те спомагат за обновяването на клетките и забавят появата на бръчки. Жените в Китай често приготвят домашна маска за лице от зелен чай на прах, към който са добавили отвара от бял чай. Тази маска се нанася върху почистена кожа за 15 минути и след това се изплаква с вода.

Индия

В Индия много жени започват деня с чаша чай от ароматен джинджифил, към който добавят и мед. Джинджифилът и медът имат естествени антибактериални свойства и помагат за намаляване на възпалението по кожата. Джинджифилът е богат на антиоксидант, наречен гингерол, който възпрепятства намаляването на колагена в кожата. Ароматната подправка може да добавяте към чай, ястия, плодови и зеленчукови шейкове.

Мексико

Казват, че възрастта на жената може да бъде разпозната по вида на ръцете й. Кожата на ръцете най-рано губи своята плътност, еластичност и свежест. В Мексико жените имат трик, с който поддържат ръцете си млади. Те смесват захар на кристали с пресен лимонов сок и нежно масажират кожата на ръцете си.

Захарта действа като нежен ексфолиант и премахва мъртвите клетки по кожата. Лимоновият сок съдържа алфа хидрокси киселина, която има антистареещо действие. Освен това лимоните са богати и на витамин С, който е много важен за красотата и младостта на кожата.

Полинезия

Чували ли сте за плода с екзотичното име нони? Сокът от нони е смятан за един от най-добрите продукти за красота. Плодът расте в югоизточната част на земното кълбо и се консумира от хиляди години.

Свързани статии

Полинезийките използват плода и сока от него за приготвянето на сокове или маски за лице, които действат антистареещо и забавят появата на бръчките около очите, познати катопачи крак, както и на останалите фини линии по лицето. Биосок от нони може да си закупите от аптечната мрежа или биомагазините.

Франция

Редица проучвания показват, че екстрактът от гроздово семе, приеман под формата на хранителни добавки може да повиши нивата на антиоксидантите в кръвта. Гроздето е известно с това, че запазва колагена и еластина в кожата.

Благодарение на него, добавките с екстракт от гроздови семки и използването на масло от гроздови семки, французойките имат млада и красива кожа. Те често си правят домашни маски с грозде или ползват олио от гроздови семки отново за маски за лице или за нежен масаж.

снимки: photl.com,scx.hu

Коментирай