Здраве и красота

Как да изглеждате подмладени?

Върнете сияйната си кожа!

15.03.2014г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Възвръщането на младостта е нещо, за което всяка жена мечтае. Да изглежда отново зашеметяващо, да има сияйна кожа и прекрасна буйна коса и най-вече – да се чувства млада са едни от най-големите желание на жените с напредване на възрастта. Чрез добавянето на някои от следните храни ще можете да го постигнете. Ще усетите как външният ви вид се освежава, а енергията ви се възвръща!

Ето кои са те:

Овесена каша

Нерафинираната версия на овесените ядки (не онези, които са под формата на зърнени закуски) е невероятно богата на аминокиселини и витамин Е, които подхранват кожата и косата, борят се със състаряващия ефект на слънчевите лъчи и противодействат на свободните радикали.

Кафе

Кофеинът помага кръвоносните съдове да се свиват и ги стимулира. Това провокира изтласкването на повече кръв до всички части на тялото, което ги подхранва и снабдява с кислород. Една-две чаши на ден са препоръчителни за запазването на естествената ви красота.

Свързани статии

Моцарела

За яркобели, добре изглеждащи зъби, както и за отнемане на няколко години от лицето, добавете моцарелата в менюто си. Тя съдържа високи нива на калций, необходим за съхранението на емайла на зъбите, както и опазването на костите ви. Моцарелата стимулира производството на повече слюнка в устната кухина, което пък спомага за унищожаване на бактериите.

Грейпфрут

Изключително богат на витамин С, вкусен и освежаващ, грейпфрутът стимулира производството на колаген, който спомага за предотвратяването на появата на бръчки.

Орехи

Те са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които увеличават нивата на влагата в кожата, а това спомага за много доброто й хидратиране, което е от съществено значение за нейното сияние и младост. С включването на орехите в менюто си ще се опазите от поява на бръчки за по-дълго. Посипвайте в салатата си няколко ореха – няма да съжалявате.

Коментирай