Здраве и красота

5 съвета за по-бърз растеж на косата

Как канелата помага за растежа на косата?

22.03.2014г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мечтата на всяка дама е да има гъста, дълга и красива коса. Често въпреки всекидневните грижи и използването на подходяща козметика, желаните резултати така и не идват. Споделяме няколко лесни стъпки, които със сигурност ще подобрят състоянието на косата ви и тя ще расте по-бързо.

Използвайте етерично масло от канела

Канелата е един от най-добрите естествени стимулатори на растежа на косъма. Маслото често се препоръчва от водещи коафьори за укрепване и стимулиране растежа на косата. Нанесете върху скалпа няколко капки масло от канела. Масажирайте нежно минута-две и оставете за около 20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Добавете подправка към храната

Вероятно не знаете, но капсаицинът, който се съдържа в лютите чушки, освен че задейства метаболитните процеси, помага при настинки и стимулира растежа на косата. Затова не пропускайте да хапвате по-често люти чушки, особено ако нямате стомашни неразположения от пикантните храни.

Пийте соево мляко

Соевото мляко съдържа голямо количество изофлавони, които насърчават естествено растежа на косъма.

Свързани статии

Не допускайте дефицит на биотин

Дефицитът на биотин в организма може сериозно да повлияе растежа на косата. Ето защо е хубаво да консумирате повече домати, моркови и маруля или да приемате биотин под формата на хранителна добавка. Той е важен не само за красотата на косата, но и за здравето на кожата и ноктите.

Масажирайте скалпа

Масажът на скалпа стимулира кръвообращението и по този начин подпомага растежа на косата.

Коментирай