Здраве и красота

Японски кристали за здраве и дълголетие

Чудните кристали алги помагат при редица заболявания

24.03.2014г. / 12 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: moidheeya.wordpress.com

Снимка: moidheeya.wordpress.com

Японските кристали, наречени алги, са високо ценени от жителите около района на Каспийско море, Кавказ и Близкия Изток. По тези места хората от дълги години пият вода с японските кристали алги, за да бъдат винаги здрави и да достигнат дълголетие. Какво представляват тези японски кристали?

Алги са морски гъби с размера на грахово зърно, леко прозрачни на цвят и приличащи на кристали, с неутрален мирис и мека текстура. Наричат ги още японски кефирни гъби, които имат силни лечебни свойства и обогатяват водата, в която се съхраняват с полезни вещества.

Още по време на Втората световна война те били използвани за лечението на респираторни проблеми, пневмония, стомашни конвулсии, хронични чревни възпаления, хронични коремни болки и други.

Японските учени отбелязват, че алги имунизират организма срещу появата на ракови клетки. Помагат при проблеми с нервите, астма, анемия, предотвратяват гниенето в червата, помагат и при бъбречни инфекции, чернодробни проблеми, жлъчни проблеми, повишават сексуалното желание и други.

Алги трябва да се съхраняват по специален начин, тъй като те са много чувствителни и най-малката грешка може да убие тези организми. Всеки, който желае да се докосне до техните полезни и лечебни свойства, трябва да ги отглежда в стъклен буркан или съд. Не бива да имат съприкосновение с метал, но може да използвате пластмасови лъжици за разбъркването им.

Свързани статии

Тези чудни японски кристали освен от вода се нуждаят и от храна. Тяхната храна са стафидите. За да си направите напитка с тях ще ви трябва литър вода, към който трябва да добавите 3 супени лъжици кристали алги, 2 супени лъжици захар ( но не и мед!), 7 стафиди (или други сушени плодове). Сместа може да се сложи в хладилник, но не и да замръзва.

Всеки ден гъбите (след 24 часова ферментация) трябва да се прецеждат през пластмасова цедка и водата им да се сменя. Не забравяйте да ги изплакнете под течаща вода, да измиете и буркана само с чиста вода и да сложите захарта и стафидите в новата напитка. Стафидите може да сменяте веднъж седмично.

Ако нямат захар и стафиди, алги умират. Може да пиете по една чаша до литър на ден от тази напитка. За да забележите положителния ефект от тяхната консумация, трябва всекидневно да пиете от алги напитката поне 4 седмици.

Ако се грижите правилно за тях, те се размножават и може да подарите на близки или приятели.

Снимки: 3.bp.blogspot.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Margarita Koleva ( преди 7 години )
Аз си ги отглеждам от година и половина и постоянно подарявам на хора които пожелаят да си ги гледат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
toni ( преди 9 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
toni ( преди 9 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Milena ( преди 9 години )
Аз също отглеждам японски кристали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Ани ( преди 9 години )
Ползвам ги, наистина са полезни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота