Здраве и красота

Тъмният шоколад понижава високото кръвно

Добра новина за любителите на изкушението шоколад

26.03.2014г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Добра новина за любителите на тъмния шоколад.Според последни проучвания консумацията на черен шоколад може да помогне за намаляване на нивата на високото кръвно налягане. Когато консумирате от него, стомашните микроби превръщат какаото в естествено лекарство, което понижава кръвното налягане.

След като биват разложени какаовите съединения, стомашната флора произвежда молекули, които действат като естествено противовъзпалително. Това естествено формирано противовъзпалително навлиза в кръвния поток и предпазва артериите от увреждане.

Свързани статии

Предишни изследвания в тази посока също са достигали до резултати показващи ползите от консумацията на черен шоколад не само върху метаболитните процеси, но и върху сърцето и кръвното налягане.

Една от изследователките Мария Мур споделя: „Ние открихме, че има два вида микроби в червата: „добри“ и „лоши“. Някои от така наречените бактерии като Clostridia и някои щамове на Escherichia coli предизвикват възпаление предизвикващо подуване на корема, диария и запек.

Когато човек хапва черен шоколад, добрите бактерии нарастват и ферментират, произвеждайки съединения, които са антивъзпалителни.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
че как така шоколад, не го ми повишава? глупости пишете!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар