Здраве и красота

Да се справим с целулита пролетно

Как сами да си помогнем в битката за стегната и красива кожа?

26.03.2014г. / 10 49ч.
Илияна Николова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Целулитът безспорно е най-мразеният от жените кожен недостатък, който разваля фигурата и смачква самочувствието. За съжаление, много малко жени могат да се похвалят с идеално гладка кожа. И най-лошото е, че много жени добиват комплекс за малоценност от моделите и актрисите с идеални тела, които постоянно ни заливат от всички възможни места.

Широко застъпено е схващането, че жените с наднормено тегло са по-склонни да имат целулит. Това не е вярно. Много слаби жени страдат от този козметичен проблем и най-често в основата му е неправилното хранене и начин на живот. Липсата на физическа активност също е част от проблема.

За да се справите с целулита, опитайте някои от следните естествени начини за премахването му. Те помагат за балансиране на съединителната тъкан и мазнините в тялото, чиято неправилна пропорция способства за появата на този проблем.

Масаж с четка с мек косъм

Този метод помага при стимулирането на кръвообращението и лимфния поток, което ефективно повлиява разбиването на целулита и разнасянето му. Добре е да се прави всеки ден, дори по два пъти при възможност.

Важно е да се подчертае, че четката и кожата трябва да са сухи. Най-подходящото време за тази процедура е преди баня. Избягвайте движенията напред и назад. Добре е да подхождате с кръгови масажни движения с лек до средно силен натиск. Ако масажирате областта на корема, нека движенията да са обратно на часовниковата стрелка. Не натискайте прекалено. Кожата трябва да е освежена и стимулирана, а не зачервена.

Изберете четка с естествени влакна, не синтетични, за предпочитане от растителен произход.

Ексфолиране с кафе

Масажирането с абразивните частици от утайката от кафе е много ефективен метод. Отново циркулацията на кръвта се стимулира много добре по този начин, а антиоксидантното действие на кофеина има стягащ ефект. Освен това той освобождава повърхностния слой на кожата от натрупаните токсини и спомага за пречистването й от мъртвия слой епидермални клетки.

Необходимо ви е:

  • ¼ чаша мляно кафе (или утайка)
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2-3 супени лъжици разтопено кокосово масло

Комбинирайте съставките, като ги разбъркате до получаване на хомогенна кремообразна смес. Нанесете с масажни кръгови движения в продължение на няколко минути. Използвайте този метод 2-3 пъти седмично и резултатите няма да се забавят.

Упражнения

Много важно е да поддържате добра мускулна форма. Аеробиката и упражненията за стягане на бедрата и ханша са едни от най-подходящите в борбата с целулита. Упражненията с гири също са за предпочитане.

Свързани статии

Омега-3 мастни киселини

Дисбалансът в хранителния режим е още един от основните фактори за появата на целулит. Консумирането на неподходящите видове мазнини води до характерното портокалово набръчкване на кожата, от което всяка жена се срамува.

Мастните киселини помагат за изглаждане на тъканта. Доказано е, че омега-3 мастните киселини и мастноразтворимите витамини помагат за премахване на целулита с течение на времето. Затова се въоръжете с търпение и постоянство в правилното и балансирано хранене.

Детокс вана

Детоксикиращите вани са не само релаксиращи, но и ефикасни при подобряване здравината и блясъка на кожата. Извеждането на токсините от тялото ще ви накара да се чувствате хем подмладени, хем разкрасени!

Естествено хидратиране

След детоксикиращата вана обикновено се намазваме с химически козметични продукти и така отново въвеждаме вещества, които буквално „задръстват“ кожата и навлизат в дълбочина. Това също е предпоставка за поява на целулит.

Вместо това използвайте природни методи за хидратиране. Кокосовото мляко е най-подходящото средство в случая.

Коментирай