Здраве и красота

Вредни навици, които предизвикват поява на бръчки

Бръчките не са проблем само на застаряващите

26.03.2014г. / 17 22ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Бръчките са естествена проява на стареенето. Всички ги очакваме с ужас и правим какво ли не, само и само да отложим появата им. Някои от бръчките обаче нямат нищо общо с възрастта. Съчетанието на някои мимики повлиява кожата по начин, който предизвиква появата им. Но има още няколко предпоставки, които спомагат да се сдобиете с неприятните фини линии и това са лошите навици. Кои са те – предлагаме да прочетете в следващите редове.

Пушене

Тютюнопушенето е сред най-честите причини за поява на бръчки. Едно проучване, проведено върху близнаци, единият от които е пушач, показва, че при двамата състаряването на кожата протича по различен начин, въпреки идентичността в гените им. Така че, ето още една причина да спрете цигарите!

Диета

Лошите хранителни навици са в основата на много козметични проблеми и появата на бръчки е един от тях. Консумирането на прекалено много захар и захарни изделия покачва гликемичния индекс, захарните молекули се прикрепят към протеините в кожата, карайки ги да се деформират. Рафинираната захар и простите въглехидрати предизвикват дори възпаления в цялото тяло, което води и до поява на бръчки.

Свързани статии

Алкохол

Алкохолът дехидратира цялото тяло, най-вече кожата. С течение на времето кожата загубва еластичността и свежестта си, тъй като бива системно дехидратирана от употребата на алкохол. Освен това той има огромно негативно влияние върху витамин А, който е много важен за кожата и регенерирането на клетките. Важен е и за производството на колаген.

Дъвки

Честото дъвчене на дъвка предизвиква бръчки, най-често в долната част на устата. Дъвките предизвикват и други здравословни проблеми, особено със стомаха, затова не са много препоръчителни за честа и дълготрайна употреба.

Демакиаж

Крайно необходимо е да премахвате грима си винаги преди лягане! Спането с грим е едно от най-вредните за кожата неща. Мръсотиите, натрупани през деня и запушването на порите от грима карат кожата да старее по-бързо.

Пропускане на слънцезащитните кремове

Много жени смятат, че кремовете срещу вредните UV лъчи са необходимост само на плажа. Това не е така, особено в горещите летни дни, а и не само! Лъчите на слънцето са вредни за кожата при продължително излагане, дори когато не сме легнали да се печем. Затова ако излизате с разголен тоалет и ви предстои продължително излагане на слънце, постарайте се да покриете видимите части на кожата със слънцезащитен крем поне 20 минути преди да излезете.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 9 години )
Трябва, че моите първите се появиха вече :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Ох, имам повече от половината от тези вредни навици. Трябва да се внимава с бръчките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар