Здраве и красота

Как да намалите отоците по краката и ръцете

Приемайте гинко билоба

31.03.2014г. / 10 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Подуването на крайници е често срещан проблем не само при бременните жени. Той може да се дължи на излишното задържане на течности, продължителното седене, дехидратацията на тялото и други. Но има няколко начина, с които може да си помогнете и да намалите отоците.

Семена от копър

Сложете да заври 500 мл вода и разтворете в нея чаена лъжичка захар. Добавете 12 мг семена от копър и оставете да се киснат 15 минути. Тази напитка консумирайте всеки ден, за да намалите подуването на глезените и краката.

Потопете краката си в тоник

Да, става въпрос за напитката тоник. Може да не ви се вярва, но хининът в него помага да облекчите отоците. Потопете краката си в него за няколко минути и веднага ще забележите подобрението.

Баня със семена от кориандър

Сложете да заври 1 литър вода и добавете 50 грама семена от кориандър да се варят 10 минути. Изчакайте да изстине, прецедете течността и накиснете краката в нея за 15-20 минути.

Консумирайте краставици

Краставиците действат като естествен диуретик. Хапвайте от тях всекидневно или ги приемайте под формата на сок.

Приемайте гинко билоба

Билката повлиява добре не само когнитивните функции, но засилва и кръвообращението чрез отпускане на стеснените кръвоносни съдове. Пийте всекидневно чай от гинко билоба.

Пийте чай от корени на глухарче

Чаят от глухарче е естествен диуретик, който помага да се елиминират излишните течности от тялото и така възпрепятства подуването на глезените и ръцете. Консумирайте по две чаши дневно от него.

Направете си вана с етерично масло от грейпфрут или масаж с него

В топла вана капнете около 20-30 капки етерично масло от грейпфрут. Ако нямате вана, има друга алтернатива, която може да правите. Комбинирайте това масло със зехтин и масажирайте засегнатите участъци.

Свързани статии

Направете си вана с английска сол

Добавете няколко лъжици от нея във ваната или ако нямате вана напълнете леген с топла вода и разтворете малко английска сол. Тя ще помогне за намаляване на болката и възпалението.

Мехлем (гел) от конски кестен

Мехлемът от конски кестен е признат лек. Той подобрява кръвообращението, намалява подуването, благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Спомага за повишаване на пропускливостта на капилярите като по този начин излишната течност се отделя от организма.

Правете упражнения

Често подутите крака се дължат на заседнал начин на живот. Най-добрият начин да изхвърлите излишните течности е като бъдете физически активни.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай