Здраве и красота

Портокалови кори за красиви коса и кожа

Намалете появата на пърхот с помощта на портокалови кори

02.04.2014г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Портокалите са плодове, които консумираме с удоволствие през цялата година. Те са богати на витамин С, който укрепва имунната система, намалява появата на целулит и се грижи за красотата и здравето на косата и кожата. Когато хапваме портокали, обикновено изхвърляме корите им, а не трябва. Те също могат да се погрижат за нашето здраве. Вижте за какво може да ги използвате.

Направете си балсам за коса

В купичка смесете пресен портокалов сок, мед и малко вода. Тази смес нанесете на мокра и измита коса. Оставете да действа около 15 минути и след това изплакнете с вода.

Намалете появата на пърхот

Може да намалите проблемите с пърхота и в същото време да засилите здравината на косата като си направите паста от портокалова кора. Към нея може да добавите и кора от лимон. Нанесете пастата върху скалпа с леки масажни движения. Оставете да действа около 20 минути и след това измийте косата си както обикновено.

Изсветляват кожата

Ако искате да намалите пигментните петна или просто да изравните тена на лицето, портокалите са една от най-добрите естествени грижи. За целта ви трябват корите на един или два портокала. Направете ги на пюре (в кухненски робот) или ги рендосайте много ситно. Към тях добавете малко кисело или прясно мляко. Сложете маската на почистена кожа за 20 минути. След това изплакнете с вода.

Свързани статии

Направете си подхранваща маска за лице

Портокалите изобилстват от витамин С. Витамин, който е много важен за здравината и младостта на кожата. Направете на пюре (или рендосайте на ситно) портокалова кора. Към нея добавете малко мед и няколко капки от любимото ви етерично масло. Разбъркайте добре и нанесете маската на почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете с вода. Това ще подхрани кожата ви и ще намали видимостта и появата на фините бръчици.

Намалете появата на акне

Акнето е проблем, който нанася трайни вреди на кожата, но портокаловите кори могат да се справят с него. Направете корите на един-два портокала на пюре или ги рендосайте ситно. Към тях добавете малко пресен сок от домат или морков. Разбъркайте добре и нанесете върху почистена кожа за 10 минути. След това изплакнете с вода.

Снимка: photl.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Vanq ( преди 9 години )
да, портокалите имат много витамин Ц, който е важен за кожата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Лесно и просто, трябва да се опита
отговор Сигнализирай за неуместен коментар