Здраве и красота

Да запазим гърдите млади и стегнати за по-дълго

Как сами да си помогнем в борбата със стареенето на кожата на гърдите?

07.04.2014г. / 15 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Няма жена, която да не мечтае за вечно стегнат, красив и изваян бюст! Безспорно е! Гърдите са най-яркият символ на женствеността и затова всяка жена се стреми да ги запази колкото се може по-дълго в добра форма и здраве. Но годините си казват думата. За съжаление, не само те – има редица фактори, които повлияват здравето, вида и стегнатостта на бюста – метаболитни смущения, драстични промени в теглото, хормонален дисбаланс.

Но преди да се втурнете към кабинета на пластичния хирург за консултация, запознайте се с някои естествени начини да запазите здравето и красотата на гърдите си сами!

Слънцезащитен крем

Повечето бански костюми и летни дрехи правят деколтето основна мишена за вредните слънчеви лъчи, а това прави кожата отпусната, дехидратирана. Необходимо е всяка сутрин в летните месеци преди да излезете навън да нанасяте силен овлажнител със защитен фактор. Най-добре е да избирате кремове и лосиони с естествени съставки с максимално намален брой токсични съставки – парабени, SLS и други козметични подобрители. Не искате да добавите към процеса на стареене още състаряващи вещества, нали?

Кокосово масло

Гърдите се нуждаят изключително много от хидратация, особено заради разтягането на кожата от тежестта им. Това се отнася най-вече за дамите с щедър бюст. При бременност, наддаване или загуба на тегло, колебания в месечния цикъл, трябва да се отделя по-голямо внимание на гърдите и тяхното поддържане. Естественото кокосово масло е чудесен избор за поддръжка и хидратация на гърдите и то без добавени токсични съставки!

Поддръжка

Проучванията сочат, че 80% от жените носят грешния сутиен! Това е пагубно за гърдите! Огромно значение има не само размерът на сутиена, но и неговата кройка. Не всички кройки пасват на различните форми на бюста. Хлабавият сутиен, който не оказва никаква подкрепа на гърдите спомага за увисването на кожата и спадането на бюста. Този фактор играе съществена роля за преждевременното стареене на кожата на бюста.

Свързани статии

Самостоятелни прегледи

Най-ефективното нещо, което можете да направите в борбата срещу рака на гърдата е редовното самостоятелно преглеждане на гърдите чрез опипване. Това не означава да пренебрегвате редовните профилактични прегледи при гинеколог и мамолог! Но колкото по-рано откриете аномалии по гърдите си, толкова по-навреме ще посетите специалист. Всеки месец след менструалния цикъл преглеждайте гърдите си за изменения в размера, структурата, цвета, внимавайте за издутини и вдлъбнатини, както и болезненост.

Тренировки

За да задържите бюста си по-дълго в стегнато състояние и младежки вид е необходимо редовно да правите упражнения за гръдните мускули. Те помагат за повдигането на гърдите и доброто им оформяне. Ако гръдните мускули не са добре тренирани или изобщо не са – сещате се какви ще са последиците.

Хранене

Вашата диета е от огромно значение за здравето на целия организъм, включително и на гърдите. То е ключов фактор в борбата със стареенето на клетките. Липсата на витамини и минерали прави гърдите да изглеждат с няколко години „по-възрастни“, отколкото всъщност са. Добавянето на витамин А и С подхранва кожата и насърчава производството на колаген, така важен за здравето на кожата и сухожилията. Прекалената консумация на захар пък води до поява на бръчки и фини линии по кожата, включително и на гърдите.

Алкохол

Умерената консумация на алкохол има своето важно място по отношение здравето на бюста. Прекомерната му употреба води до увеличаване нивата на естроген, който допринася за повишаване на риска от развитие на рак на гърдата.

Стареенето е неизбежно, но е възможно да бъде отложено във времето и то с ваша собствена помощ.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
Признавам си не, а трябва, няма да се сетим затова, като станем на 50 я.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Важно е за всяка жена, но дали го правим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар