Здраве и красота

На кои съставки в козметиката да се спрете?

Най-ефикасните козметични съставки, които подмладяват и изглаждат кожата, а са и безвредни

16.04.2014г. / 15 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Тъй като в козметичните продукти има множество съставки, няма как да разберете коя точно е подействала добре на вашата кожа, въпреки че сте доволни от крема си, например. Затова сме подбрали най-ефективните съставки, за които е добре да бдите, когато купувате козметика, особено за лицето си.

Тези съставки ще хидратират и омекотят кожата на лицето и тялото ви и ще подобрят работата на клетките на епидермиса. Вижте кои са те:

Хиалуронова киселина

Името й може да звучи грубо, но всъщност тя е повече от основна в грижата за кожата, най-вече след 30-те. Хиалуроновата киселина има мощен ефект за обновяване на клетките и овлажняването на кожата. Тя поддържа съединителната тъкан силна и хидратирана. Ако се колебаете между няколко продукта, винаги избирайте онзи с хиалуронова киселина.

Коензим Q10

Това име пък звучи доста научно, като химична формула, но това всъщност е съставка, която тялото произвежда по естествен път. Въпреки това, тя често не достига, затова допълнителното й внасяне чрез кремове и лосиони е полезно за кожата. Тази магическа съставка е антиоксидант, което означава, че се бори със свободните радикали като прави кожата гладка, млада и красива, без значение на каква възраст сте.

Ретинол

Никак не е трудно да откриете продукти за кожа с ретинол. Той влиза в състава на редица лосиони и кремове. Ретинолът е чудесна съставка, която се бори със стареенето, намалява бръчките и фините линии и премахва възрастовите петна. Освен това ретинолът е много ефикасен и в борбата с акнето.

Бабасу

Вероятно малцина са чували това странно име. Бабасу представлява масло, извлечено от ядката на палмовото дърво бабасу. Произлиза от Северна Бразилия и не е много разпространено. Но все пак, ако попаднете на тази съставка, знайте, че смесена с лосиони и кремове тя хидратира силно в дълбочина като прави кожата невероятно гладка. Може да се прилага върху екземи и при сърбящи кожни заболявания, защото има облекчаващ ефект.

Свързани статии

Серамид

Тази съставка-бижу действа като помага на кожата да запази собствената си влажност, като способства за изглаждането и младежкия й вид. Ефикасна е в борбата с бръчките и стареенето и също е полезна съставка в лечението на екзема.

Масло от акай

Плодовете на дървото акай се смятат за суперплодове заради многобройните си ползи за организма. Съдържат огромно количество антиоксиданти. Приложено върху кожата, маслото от акай действа силно срещу бръчките и намалява петната.

Полифеноли

Има много видове полифеноли, но те всичките са подобен род химични съединения, все полезни за кожата. Произходът им е растителен и отново имат изглаждащ ефект за кожата. Екстрактът от зелен чай е една от най-ефективните съставки, които можете да намерите в козметичните продукти.

Коментирай