Здраве и красота

Опушен грим със златен брокат в стил Jason Wu

Блестяща идея, която да ви направи още по-красиви през следващите сезони

17.04.2014г. / 09 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: fashionising.com

Снимка: fashionising.com

Обръщайки поглед към модните подиуми, отново сме заслепени от блясъка на брокатите в грима. В представянето на колекцията на Jason Wu за пролет-лято 2014 година моделите дефилираха с лек основен грим на лицата си, меки розови устни и опушени клепачи със златен брокат. Споделяме тази блестяща идея, която да ви направи още по-красиви през следващите сезони.

Най-напред започнете с подготовката на лицето на кожата като нанесете подходящ овлажнител, серум или база за грим. Ако е необходимо нанесете и коректор на околоочния контур. Не пропускайте да нанесете база грим и върху клепачите, това ще направи сенките по-трайни.

Следващата стъпка е нанасянето на пудра, фон дьо тен и руж. Тъй като акцентът пада върху грима на очите, използвайте по-леки и естествени цветове за пудра и руж. Нанесете сенки в тютюнев цвят за лек опушен ефект. Бихте могли да нанесете и кремообразни сенки. Добавете съвсем тънка черна линия в основата на миглите с молив за очи.

Свързани статии

Следваща стъпка е нанасянето на златните брокати. Според професионалните гримьори, ако използвате едри брокатени частици, за да предотвратите падането им по останалата част на лицето, съвсем леко навлажнете четката за сенки.

Това ще помогне да ги нанесете само върху клепача. Поставете от тях в средата на горния клепач и след това ги разнесете равномерно, така че да се открояват върху кафяво-тютюневия цвят. Завършете с черна спирала за мигли.

Снимка: Reuters

Коментирай