Здраве и красота

Прически, с които лицето ви ще изглежда по-слабо

Високо вдигнатият кок също е подходящ за дами с бузки

23.04.2014г. / 16 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Прическата както грима, може да ви направи да изглеждате по-млади, с няколко години отгоре и дори да направи овалът на лицето ви да изглежда по-издължен. Всяка дама е с различна форма на овала на лицето и обикновено съобразява формата му с цвета на косата и прическата си.

Споделяме няколко идеи за прически, които визуално ще направят лицето ви по-слабо.

Дълга вълниста коса

Ако се радвате на дълга коса и искате овалът на лицето ви да изглежда по-издължен, заложете на меките вълни в косите. Оформете вълните, които да излизат отвътре навън. Съберете леко косата на една страна и нанесете подходящ цвят руж.

Асиметрична прическа

По-дългата коса в предната част, която минава около овала на лицето също ще го направи по-слабо. Дължината на предните кичури трябва да бъде няколко сантиметра под брадичката. Прическата е особено подходяща за правите коси.

Дълги и неравни кичури

Те позволяват и на дамите с по-пухкави бузи да оформят косата си на кок, плитка или конска опашка. Без значение дали поддържате бретон или не, винаги пускайте от двете страни на лицето си по няколко кичура коса.

Свързани статии

За повече ефект може леко да ги навиете с маша или преса. Така лицето ви видимо ще изглежда по-слабо.

Отново за тези дами, които са с по-дълга коса, която често носят пусната е следващото предложение за прическа. Добавете лек обем в косите и спуснете косата си от двете страни на лицето.

Ако харесвате малките кокове, те също могат да придадат по-издължен вид на лицето ви. Оформете косата си в кок, който не е на тила, а е високо вдигнат. Той може да бъде леко небрежен или перфектно оформен като на Дженифър Лопес.

Ако обмисляте някаква промяна в цвета на косата си и имате светла кожа, заложете на русите кичури коса. Те са особено подходящи за прави коси и прическите с асиметрична форма.

Снимки: Reuters

Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Лпоес е латиноамериканка, но това няма нищо общо с темата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар