Здраве и красота

Трикове за млада кожа от древността

Лимонена трева за кожа без целулит

23.04.2014г. / 08 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Историята на разкрасяващите процедури, които прилагаме днес, започва още преди векове. Още тогава жените са полагали грижи за кожите и косите си. Днес ние се доверяваме на техните тайни, за да бъдем по-красиви и млади. Ето някои от тях.

Сок от зеле

Зелето е чудесен зеленчук, който може да направите част не само от вашата здравословна диета, но и от разкрасителните домашни процедури за лице. Още преди много години жените са си приготвяли пресен сок от зеле, който използвали за намаляване появата на бръчки.

Смята се, че сокът от зелката помага да се стегнат мускулите на лицето като намалява риска от увисване на овала, а също така и действа освежаващо на кожата. Направете си сок от прясно зеле, нанесете върху почистена кожа или към домашната си маска и оставете да изсъхне. След това изплакнете с вода.

Египтянките се разкрасявали с прясно мляко. С негова помощ кожата ви ще изглежда по-мека, здрава, блестяща и красива. Добавяйте от него към домашните си маски или го нанасяйте самостоятелно върху почистено лице.

Клеопатра е използвала и семена от черен кимион, за да има кадифена кожа. В наши дни може да закупите масло от черен кимион и също да го добавяте към маски за лице.

Свързани статии

Зехтин

Жените от Древен Рим още преди векове са се доверили на вълшебното действие на зехтина за кожата. Направете го част от вашите маски или домашен пилинг с морска сол или захар за лице. Зехтинът е богат на витамин A, D и E, които подхранват и забавят стареенето на кожата.

Дамите в Индия се доверявали на лимонената трева за стегната кожа на лицето. Тя има антибактериално действие. За да постигнете младежки вид на кожата си, добавяйте масло от лимонена трева към домашните маски за лице. Ако разполагате с вана, добавете към водата около 20-30 капки от маслото. Това ще намали целулита и ще помогне да почистите кожата на тялото си.

Джинджифил

Ароматната подправка се използва от векове за лечение на коремни болки, дихателни проблеми, подобряване на паметта и други. През Средновековието жените са го използвали под формата на масло за лечението на акне и стягането на лицевите мускули. Днес все по-често го добавяме към чая, супата, салатата и разбира се домашните маски за лице.

Снимки: freeimages.com

Коментирай