Здраве и красота

Стоп целулит!

Комбинация от техники за третиране на целулита за най-голяма ефективност

24.04.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Целулитът засяга милиони жени по света. Много трудно е да се предпазим от него. Той не е просто следствие от напълняването – той е следствие от начина на живот. Невинаги целулитът се наблюдава при пълни жени. Слабите също се оплакват от този проблем.

Гените също допринасят за появата на целулит. Учените все още не са намерили лек срещу него, който да помогне за предотвратяването на появата му. Засега можем само да се стремим да правим всичко възможно да не го получим.

Упражнения срещу целулит

Упражнения, комбинирани с хранителна диета, могат да помогнат в голяма степен срещу появата на целулит. Тялото не може да се отърве напълно от целулитните мастни клетки, виновни за натрупването му под кожата, което се увеличава с трупането на килограми, но тези комбинации могат да сведат видимостта му до минимум.

Аеробните упражнения в съчетание с диета, ограничаваща мазнините, са много ефикасни срещу портокаловата кожа. Изграждането и тонизирането на мускула помага за ограничаване навлизането на мазнини в него и ускоряване на метаболизма, което от своя страна действа добре за отстраняването на целулита.

Бягането, карането на колело, танците в продължение на най-малко 3 часа и 45 минути на седмица са едни от най-ефективните спортни дейности, с които можете да борите целулита. Освен това са и приятни!

Включете също поне 3 пъти седмично и вдигане на тежести, гирички и уредите, които действат чрез разтягане на ленти. Инструкторът във фитнеса ще ви помогне да се справите. Полезни са и кляканията, тъй като увеличават натиска върху целулита, а това от своя страна спомага за по-лесното му разбиване и абсорбиране. Не забравяйте коремните преси и преси за крака.

Независимо от причината за появата на целулита, редуцирането на теглото и стягането на мускулатурата ще помогне за видимото му отстраняване и привеждане на фигурата в прекрасен вид.

Масаж срещу целулит

Масажирането на зоните с натрупване на целулит спомагат за разрушаването на устойчивите клетъчни стени на мастните клетки и разсейването на целулита в подкожието, което улеснява редукцията му. За съжаление, цикълът от масажи изисква около 12 седмични повторения преди да се забележи някакво подобрение.

Диета срещу целулит

Банани

Бананите са една от храните с най-високо съдържание на калий и натрий, което ги прави отлична закуска за жени, борещи се с целулита. Подходящи са и за онези, предразположени към поява на целулит.

Натрият спомага за увеличаването на водните количества в организма, а това се свързва с появата на целулит по кожата. Освен това бананите са известни с ефекта на здравословна скорост и качество на кръвообращението, което също е много важно за разсейването на целулита.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са изключително богати на витамин Е, калий и цинк. Те са добър източник на селен, като с една чаша предоставяте 1/3 от необходимото количество за деня на организма. Освен това съдържат витамин В6, който е от решаващо значение за правилното усвояване на цинка от червата. Този процес има антицелулитни свойства.

Лют пипер

Страхотна новина за любителите на лютата и пикантна храна – лютият пипер е ефективен срещу целулита! Той е богат на витамини С, Е, В6, както и на калий. Лютите чушки имат положително действие и при отслабването, тъй като спомагат за увеличаване скоростта на метаболизма.

Джинджифил

Коренът от джинджифил е една от най-старите подправки в света. Известен е още в Древен Китай – първите данни датират приблизително от 400 г. пр. н. е. Той е не само естествен антибиотик и имуностимулант, но е и природно противовъзпалително средство, което потушава малките огнища на възпаления, причинени от целулита и помага за неговото редуциране.

Яйца

Белтъците на яйцата задължително трябва да бъдат включени в антицелулитната ви диета. Те са невероятен източник на протеини, същевременно с ниско съдържание на мазнини. Съдържат важните йод, желязо, цинк, витамин D, А, Е и В12.

Розмарин

Той стимулира циркулацията на кръвта като по този начин бива полезен при лечението на целулита. Подобрява и храносмилането, което го прави много ефективен при спазване на диети за отслабване. Способства за извеждането на токсините, натрупани в кожата. Полифенолите и розмариновата киселина са мощни средства за борба с вредните свободни радикали.

Коментирай
Свободно време