Здраве и красота

Нежно ексфолиране на кожата на ръцете

Няколко идеи, които ще направят кожата на ръцете по-млада и красива

24.04.2014г. / 10 55ч.
Михаела Лазарова
снимка: photl.com

снимка: photl.com

За да бъде кожата ви млада, чиста и нежна, тя се нуждае от редовно подхранване и нежно ексфолиране. Ексфолирането на тялото се препоръчва да се прави веднъж или два пъти седмично. Често полагаме повече грижи за кожата на тялото и лицето си и по-малко за кожата на ръцете. Предлагаме ви няколко лесни и евтини варианти за приготвянето на домашен пилинг за нежно ексфолиране на ръцете.

Захарен ексфолиант за ръце

Един от най-евтините начини да си приготвите домашен ексфолиант е като вземете малко захар на кристали и към нея добавите няколко капки зехтин или етерично масло. Ако искате да изравните тена на кожата на ръцете, добавете и няколко капки лимонов сок.

Предварително измийте ръцете си със сапун и вода. След това с получения пилинг нежно масажирайте няколко минути ръцете си и изплакнете с чиста вода.

Ексфолиант от бадеми или орехи

Тези полезни за здравето и кожата ядки изобилстват от мастни киселини, витамини и минерали. Използвани под формата на скраб върху кожата, спомагат да премахнете мъртвите клетки и грубата кожа на ръцете.

За да си направите домашен ексфолиант от тях ще ви трябват една шепа сурови бадеми или орехи, които да счукате фино. След това добавете малко розова вода, зехтин или етерично масло. Отново измийте ръцете си със сапун и вода и нежно нанесете пилинга.

Свързани статии

Мед

Медът също се счита за добро средство за почистване на кожата и премахване на мъртвите клетки. Той е и добър овлажнител за кожа. Може да го нанесете самостоятелно върху почистени ръце с леки масажни движения или да го смесите с малко кристална захар.

Мед и морска сол

Трябва ви малко количество морска сол, към която да добавите мед. Разбъркайте добре и нанесете ексфолианта с нежни масажни движения.

Кокосово масло

Кокосовото масло е идеална грижа за почистване, омекотяване и хидратиране на кожата на ръцете. Може да го използвате самостоятелно или за по-голям ефект да го комбинирате с морска сол или смлени ядки.

Снимка: photl.com

Коментирай