Здраве и красота

Най-честите кожни проблеми и техните решения

Аспиринова паста помага при акне

26.04.2014г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Кожата е най-чувствителният човешки орган. Тя често може да бъде зачервена, възпалена, да има поява на пъпки и белези и т. н. Освен ежедневната грижа за нея, ние трябва да полагаме специални грижи и когато имаме някакъв кожен проблем. Ето няколко естествени решения на едни от най-често срещаните кожни проблеми.

Суха и лющеща се кожа

Сухата кожа се нуждае от постоянна хидратация. За да бъде мека и здрава, нанасяйте през ден или всеки ден мляко върху почистено лице. Може да ползвате както прясно, така и кисело мляко. Оставете да действа около 10 минути и след това изплакнете с вода.

Подпухнали и уморени очи

На всеки се е случвало сутрин да се събуди и да има уморен вид и подпухнали очи. Не само, че не изглеждате свежи и отпочинали, но и усещате клепачите си „тежки“. За тези сутрини сварете две торбички зелен чай.

Поставете ги за няколко минути в хладилник да се изстудят и след това ги поставете върху очите си. Това мигновено ще ги освежи и ще намали подпухналостта.

Сухи и напукани устни

Те се срещат не само когато температурите са ниски. За да ги поддържате хидратирани, освен всекидневното нанасяне на вазелин за устни има друга експресна грижа, която ще ги възстанови. Нанесете върху тях малко количество зехтин или кокосово масло.

Ако нямате от тези съставки, използвайте обикновено масло. Правете тези трикове до пълното им възстановяване както и след това периодично, за да ги поддържате меки и пухкави.

Акне

Често срещан проблем както при тийнейджърите, така и при възрастните. За да намалите възпалението и появата на пъпки, почистете предварително лицето си. След това нанесете гел от алое вера.

Алоето има успокояващо и антибактериално действие. Друго, което ще ви помогне срещу проблемната кожа е маска от пасиран домат или аспирин стрит на прах и смесен с малко вода. Аспириновата паста се поставя върху пъпките и се оставя да изсъхне, а доматената маска трябва да престои 10 минути.

Свързани статии

Белези

Белезите от пъпки, ранички или леки изгаряния често се оказват по-упорити, отколкото сте предполагали. За да ги премахнете по естествен път ще ви трябва сок от лимон смесен с малко количество вода и сандалово дърво на прах.

Нанесете получената маска върху засегнатите места и оставете да действа 10 минути. Кисело мляко с мед също е една добра алтернатива, която помага при белези.

Черни точки

В зависимост от това колко пореста е вашата кожа, има натурални съставки, които могат да помогнат за премахването на повърхностните черни точки по лицето ви. Това са мед, индийско орехче, смлени орехи.

Индийското орехче на прах и орехите могат да бъдат вашите нежни ексфолианти за кожа, които може да смесите с мед или друга любима ваша съставка от домашните ви маски за лице. Медът може да нанесете и самостоятелно върху лицето с леки потупващи движения. Това не само ще почисти кожата ви, но и ще намали отделянето на себум.

Коментирай