Здраве и красота

Женското тяло и невероятните неща, които може да прави

Женското тяло е в състояние да усети серия от оргазми

25.04.2014г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Колко често мислите за тялото си като за сложна структура от системи и процеси? Вероятно рядко или никога. Обикновено се фокусирате върху това как да постигнете перфектна фигура, кожа, тен и т. н., но не се замисляте колко необикновени неща извършва. Вижте какво необикновено може да прави женското тяло.

Да дава живот

Женското тяло наистина е невероятно, най-вече заради способността си да създава живот. Тези от вас, които са гледали научнопопулярни филми за пътя на човешкия живот и тези от вас, които са дарили живот или предстои да го направят, знаят какво чудо е това. Друг живот, който расте и се развива в тялото на жената.

Освен това, през бременността се случват редица специфични промени. От деня на зачеването женското тяло започва да развива друг орган, наречен плацента, която осигурява на бебето кислород и необходимите хранителни вещества, но в същото време елиминира и отпадъците. Женското тяло увеличава и количеството на кръвта с до 50 на 100.

Създава храна

Отново нещо наистина невероятно, което не бива да игнорираме. След даряването на живот, женското тяло е в състояние да възпроизведе храна, която е изключително полезна и важна за растежа на детето – кърмата. Тя е богата на хранителни вещества и антитела, помагащи на детския организъм да се бори с инфекции и болести.

Женското тяло е в състояние да усети серия от оргазми

Факт е, че много дами са в състояние да достигнат до множествен оргазъм, за разлика от мъжете, за които е нужно време за възстановяване.

В много от случаите имат по-добра памет

Мозъкът е най-сложната част от човешкото тяло. Редица проучвания сочат, че женският мозък е много по-умел в запомнянето на важна информация и то в по-голям обем. Според проучване от 2010 година проведено от University of London жените, които са на възраст 50 години са в пъти по-добри в припомнянето на думи и фрази, които са чули преди минути за разлика от мъжете взели участие в проучването.

Свързани статии

От друга страна изследване преди месеци установи, че жените са по-добри физиономисти за разлика от мъжете.

Жените имат по-силно обоняние

Дамите са в състояние да усещат по-добре различни миризми за разлика от силния пол. Това им усещане се засилва преди или по време на овулация, когато се смята, че женското тяло променя своята миризма.

Да оцелее

Последни данни на Centers for Disease Control and Prevention показват, че жените живеят около пет години по-дълго от мъжете. Според учените това се дължи на факта, че жените като цяло се опитват да водят по-здравословен начин на живот за разлика от мъжете. Други изследвания показват, че женските тела имат по-добра вродена способност да се борят с инфекциите и болестите.

Снимка: photl.com

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )