Здраве и красота

Подходяща прическа според възрастта

Кои прически подхождат на 30-годишните дами?

28.04.2014г. / 13 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дамите обичат да експериментират не само с облеклото и грима, но и с прическите си. Една малка промяна в косите ви може да ви подмлади с години или да има обратен ефект. С всяка изминала година от своя живот жената все повече се съобразява с това, което облича и с начина, по който носи косата си.

Споделяме няколко свежи идеи за прически според възрастта, които да бъдат във ваша помощ в случай, че планирате лека промяна.

От 20 до 30 години

Това е периодът, в който може би най-много ще експериментирате с цвета и формата на прическата. Ще се опитате да намерите вашата форма и цвят, отговарящи на настроението и стила ви.

За този период изключително подходящи са асиметричните линии в прическите. Не спирайте да играете с цветовете, акцентите и аксесоарите в косите си, но се и грижете добре за здравето на косата си.

От 30 до 40 години

Период, в който може да носите косата си подстригана на каре, на леки пластове, разрошена и с меки вълни. Ако планирате промяна в цвета й по-светлите кичури биха освежили визията ви.

Не пропускайте да носите косите оформени в небрежен секси кок или конска опашка, а защо не и прическа в стил бохо. Винаги пускайте няколко кичура коса, които да минават закачливо покрай овала на лицето ви.

От 40 до 50 години

В този период вече знаете какво ви отива, но промените също са добре дошли. Внимавайте с избора на цвят на косата и с дължината й. Някои цветове и прически могат да ви състарят.

Посъветвайте се с опитен коафьор и опитайте нещо по-късо и небрежно или оформете косата си с дължина около раменете, на няколко пласта, които да навиете леко с маша, за да й придадете повече обем, защото това ще ви направи и по-секси.

Свързани статии

За дамите на 50-годишна възраст и малко след това е мит, че трябва да носят по-къси коси, за да изглеждат по-млади. Въпреки това Шарън Стоун не сбърка със своя избор на прическа, защото изглежда наистина шик.

От друга страна заложете отново на небрежните къдрици в косите и лекия обем, които да отклонят вниманието от малките бръчици, появили се тук-там. За да се усещате и изглеждате винаги млади и красиви, не забравяйте, че най-важно е вашето излъчване. Бъдете уверени, красиви и бъдете себе си.

Снимки: Reuters

Коментирай