Здраве и красота

Как да намалите неразположенията по време на път

Не консумирайте мазни храни и алкохол!

01.05.2014г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

За много от хората пътуването със самолет, лека кола, кораб е удоволствие, което очакват с нетърпение. За други придвижването до определена дестинация е свързано с редица неразположения като:

  • световъртеж
  • гадене
  • повръщане
  • умора
  • главоболие
  • повишено отделяне на слюнка
  • „обливане“ със студена пот
  • промени в кръвното налягане и други.

Неразположенията започват от момента на пътуването и често продължават часове след него. При по-тежките случай се налага и лекарска помощ, за останалите има няколко стъпки, които могат да им помогнат да намалят и дори предотвратят тези неразположения.

В зависимост от това как ще пътувате (със самолет или кола), изберете подходяща седалка. Ако пътувате в автомобил изберете предната седалка. Дръжте главата изправена, облегната на седалката и гледайте напред.

Ако сте решили да се разнообразите с лаптоп или телефона си, това също може да е причина за възникване на неразположения. Гледането на близки предмети като книги и телефони може да влоши ситуацията. Отпуснете се и си пуснете приятна музика.

Свързани статии

По възможност си осигурете чист въздух. При пътуване в кола избягвайте да пушите в колата. Ако сте поставили силни ароматизатори, премахнете ги. Силните миризми на храна и парфюми по време на пътуване допълнително ще изострят симптомите.

Преди път и по време на пътуване избягвайте консумацията на мазни храни и алкохол. Но не бива и да се пътува на празен стомах. Хапнете солети, бисквити. От напитките освен вода може да консумирате чай и особено полезен е този с джинджифил, защото ще намали гаденето.

За да намалите гаденето сдъвчете няколко парченца лимон, ментови листа или ментов бонбон. Ако не разполагате с нито едно от изброените, сдъвчете ментова дъвка.

Ако вече сте изпробвали тези съвети и не ви помагат, е добре да се консултирате с лекар, за да ви назначи подходящи медикаменти, които да направят пътуването ви наистина приятно.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Вени ( преди 9 години )
аз съм само на хапчета! при мен нищо друго не помага :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
ловър ( преди 9 години )
Елате да ви забременея преди тръгване - забравяте за цикъла!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
=/= ( преди 9 години )