Здраве и красота

Домашен лифтинг – как сами да изгладим бръчките?

Безопасно и ефикасно

02.05.2014г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Лифтинг процедурите могат да бъдат много скъпи и не всеки може да си ги позволи. Някои жени се решават на хирургически намеси, след които пък възстановяването е много болезнено и бавно. Поради тези и още много други причини все повече жени се обръщат към други, безопасни начини да изгладят бръчките си.

Най-добрите начини от векове са домашните! Как можете да си направите домашен лифтинг с добър ефект, вижте!

Мед и плодове

Един от най-препоръчваните домашни лифтинг методи е плодовата маска с мед. В блендер изсипете шепа ягоди, няколко зърна грозде, половин круша, половин ябълка и 50 мл портокалов сок (прясно изцеден). Нанесете тънък слой мед върху лицето си, след това намажете и плодовата смес върху меда. Оставете да подейства в продължение на 30 минути. Изплакнете с хладка вода. Сам по себе си медът е чудесна маска, която можете да ползвате ежедневно за 15 минути.

Свързани статии

Банан и сметана

Друг често срещан и ефикасен начин за намаляване на бръчките е употребата на смес от банан и сметана. Намачкайте банана в ¼ чаша заквасена сметана. Можете да добавите и една ампула витамин Е. Течността се разбърква много добре. Разстелете сместа върху лицето и шията и оставете за 15 минути. След това избършете с чиста, влажна кърпа.

Захар и яйца

Яйцата са богати на хранителни вещества, които са полезни за кожата, тъй като съдържат албумин и аминокиселини. Тези вещества помагат за тонуса на кожата и гладкостта й. Разбийте два жълтъка добре. След това добавете една чаена лъжичка захар. Разбъркайте отново и нанесете върху лицето. Оставете да подейства за 25 минути. Изплакнете с топла вода.

Упражнения

Мускулите атрофират по естествен път в следствие на възрастта, затова и упражненията са много важни за поддържането на лицевата мускулатура. Стегнатите мускули предпазват от поява на бръчки и отпускане на кожата.

Най-обикновеното свиване и разпускане на мускулите на лицето чрез различни мимики помага за тонизирането им, както това важи за всички останали групи мускули в тялото.

Снимки: Photl

Коментирай