Здраве и красота

Защо е полезен масажът?

Какво доставя още, освен удоволствие?

13.05.2014г. / 12 54ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Малко са тези, които не обичат масажа. Обикновено повечето хора с охота биха се подложили на този релаксиращ и възстановяващ силите „сеанс“, за да се освободят от напрежението или просто да изпитат удоволствие.

Масажите не са особено евтини и не всеки може да си ги позволи, но има редица предимства от тях, заради които си заслужава да се „жертва“ някой и друг лев. Ако досега не сте се насладили на този прекрасен метод на прераждане на тялото, вижте защо е добре да го направите!

Релакс

Когато мускулите се стимулират при масаж, това може да направи почивката ви безкрайно пълноценна. Разтриването на местата, където усещате болка, помага за отпускането на мускулните спазми, напрежението в сухожилията и премахването на стреса.

Имунитет

Масажът има свойството да повишава имунитета, защото при масажните действия се стимулира много силно кръвообращението, а това активира имунната система и подобрява нейните защитни механизми. Увеличава се производството на бели кръвни телца, които се борят с възпаленията и чуждите агенти в тялото и така организмът ни се предпазва от заболявания.

Подобрява настроението

Ако сте един от многото хора, страдащи от депресия и тревожност, породени от тежкото ежедневие и несполуките в личния живот, масажът е един начин да се освободите от натрупаната лоша енергия.

Свързани статии

Премахва болките в гърба

Много хора страдат от болки в гърба, особено онези, подложени на тежък физически труд и тези, работещи цял ден в седнало положение. Масажът ще ви помогне да се отървете от неприятната болка и скованост.

Премахва токсините

Лошата храна, хроничните заболявания, стресът, тютюнопушенето, алкохолът – всички тези лоши навици са предпоставка за натрупване на токсини в организма. Масажът помага за извеждането им от тялото, което е чудесен начин да поддържате външния си вид в добро състояние, а вътрешното си здраве – в добра форма.

Подобрява съня

Когато тялото е добре релаксирано, мускулатурата е отпусната и освежена, се отделят ендорфини, които помагат на мозъка да се отпусне и да се впусне в дълбок и качествен сън.

Подобрява вниманието

Само 15-минутен масаж е достатъчен, за да подобрите бдителността си и да съумеете да се съсредоточите в ежедневните си задължения по-качествено.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Fanii ( преди 9 години )
Аз пък миналата седмица бях в рехабилитационния център в Рудозем. Имах здравословни проблеми и реших да опитам там. Апаратурата е съвсем нова и имаше неочаквано облекчение. Останах очарована от престоя си там. И за тези, които се вълнуват, всичко ми беше безплатно. Много съм доволна!! Чувствам се чисто новаа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 9 години )