Здраве и красота

Как да защитим по-лесно здравето си?

С помощта на електронна маска и ултразвуков инхалатор

12.05.2014г. / 13 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Средата, в която живеем днес провокира все по-често и агресивно заболявания, причинени от прах, полени, вируси и бактерии. Астма, алергии и други дихателни проблеми се срещат сред различните възрастови групи и изискват доста грижи за овладяването и лечението им.

Медицинската изложба Булмедика/Булдентал 2014 (21–23 май, Интер Експо Център-София) и тази година ще представи експонати, които демонстрират нови и много ефективни решения за лечението на различни заболявания, в т. ч. и на дихателните пътища.

Една от новостите е електронна маска – йонизатор, който отделя освежен с анийони въздух на около 30 см и действа като маска. Това осигурява защита на човека, особено възрастни или болни хора и деца, от прах, полени, вируси, бактерии, тютюнев дим и др. Йонизаторът създава невидима бариера и за разлика от маската не покрива носа или устата и не създава усещане за дискомфорт. Йонната емисия на електронната маска е 50 000 йони/см ³, тя е тествана за генерираните йони в Германия, Япония и Америка.

Сред експонатите на Булмедика/Булдентал са медицинските компресорни инхалатори Mist за аерозолна терапия на деца и възрастни, специално разработени съвместно с респираторни терапевти. С тях се постига успешно лечение на астма, хроничен бронхит, алергия и други заболявания на дихателните пътища. Могат да се използват всички често срещани лекарствени разтвори за аерозолна терапия.

За бебета, деца и възрастни е лекият и безшумен ултразвуков инхалатор Mist +. Той е лесен за употреба и за ултразвукова проводимост използва вода. Работата му е безшумна благодарение на технология, стъпваща на ултразвукови вибрации.

Това са само няколко примера за експонати на Булмедика/Булдентал 2014, които красноречиво говорят за бързите стъпки, с които новите постижения навлизат в медицината и водят до ефективна защита на най-ценното – здравето на хората.

На международния форум ще бъдат представени повече от 120 нови и оригинални продукта и решения за медицинската практика от близо 30 държави.

Булмедика/Булдентал е отворена за посетители всеки ден от 21 до 23 май 2014 г. от 9.30 часа до 18.00 часа.

Информация за изложбата можете да откриете освен на www.bulmedica.bg и в социалните мрежи.

Коментирай