Здраве и красота

С какво сами утежняваме алергиите си?

И кога трябва да се взимат противоалергичните медикаменти?

14.05.2014г. / 08 28ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Пролетта носи топлина и слънчеви дни, а с тях се подобрява и мрачното зимно настроение. Но тъмната страна на пролетта са алергиите, които за много хора помрачават щастието от разлистващата се природа и чара на топлото време.

Вероятно ви е писнало да се тъпчете с противоалергични лекарства и състоянието ви никак да не се подобрява. Възможно е освен тежестта на самата алергия, да правите някои неща, които допълнително утежняват положението. Ако съумеете да ги промените, има огромна вероятност и здравословното ви състояние да се подобри.

Какво правим грешно за да се влоши пролетната ни алергия?

Вземаме мерки прекалено късно

Много хора си мислят, че трябва да вземат антихистаминовите си лекарства след като почувстват симптомите на алергията или след като тези симптоми започнат да се влошават. Всъщност истината е, че най-добре е да започнете да взимате лекарствата преди фактическото възбуждане на алергията. Така симптомите ще са значително по-слаби.

Позволяваме на външния въздух да влезе вътре

Огромна грешка е страдащите от алергия да проветряват помещенията си като разтварят прозорците широко. По този начин алергените от растенията и тревите влизат и се загнездват навсякъде в дома. Много внимателно трябва да се проветрява, ако имате тежка алергия.

Свързани статии

Тренираме навън рано сутрин

Ако тренирате, за да поддържате фигурата си, но имате алергия, най-добре е да го правите в следобедните часове. Рано сутрин полените са най-активни и въздухът се насища прекалено с тях.

Забравяме да взимаме душ вечер

Поленовите частици се прикрепят към тялото и дразнят кожата и лигавиците през целия ден. Най-доброто, което можете да направите, е да ги измивате старателно веднага щом се приберете. Така няма да позволите на алергените да засилят симптомите на дразнене.

Самоконтрол на алергичните спусъци, които утежняват алергиите

Ако сте уморени от тежките си алергични реакции, най-добре е да търсите съвет от алерголог. Но можете и да се постараете да обръщате повече внимание на нещата около вас, които правят симптомите на алергия по-тежки и непоносими. Човек най-добре може да следи за тези обстоятелства, което ще помогне в голяма степен да се редуцира силата и интензитета на протичане на алергичните пристъпи и симптоми.

Коментирай