Здраве и красота

Разкрийте красотата на кожата под мишниците

Масажирайте кожата с мед

21.05.2014г. / 16 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато се грижите за кожата на лицето и тялото, няма как да подминете под мишниците. По-тъмната и недотам красива кожа се получава в следствие на слънчев загар, след процедури в солариум, при носенето на тъмни дрехи, прекомерно изпотяване, натрупване на мъртви клетки, бръснене и други.

За да поддържате перфектна кожа и на това деликатно място се препоръчва нежно ексфолиране веднъж или два пъти седмично. За да премахнете тъмната кожа и разкриете красотата на под мишниците си, използвайте тези натурални продукти.

Алое вера

Гелът от алое може да се използва като естествен ексфолиант за кожа. Нанесете малко количество от него върху почистена кожа. Може да го оставите да действа няколко минути и да изплакнете или да остане без изплакване. Алоето ще почисти вашата кожа, ще я хидратира, омекоти и премахне нежеланите петна.

Куркума

Въпреки интензивния си цвят, ароматната индийска подправка може да помогне за изсветляването на кожата под мишниците. В купичка смесете малко количество куркума със сандалово дърво на прах и розова вода.


Поставете получената смес върху предварително измита кожа и оставете да изсъхне. Правете маската редовно, за да има оптимален ефект.

Масаж с мед

Масажът с мед не само се препоръчва при целулит, но и за премахване на петната по кожата. Вземете малко количество мед и леко масажирайте мишниците. По желание може да се добавят и няколко капки лимонов сок. Медът ще възвърне хубавия цвят на кожата, като в същото време ще я остави добре хидратирана.

Папая

Папаята е вкусен плод, богат на много витамини и ключов ензим за кожата наречен папаин. Папаинът е известен с това, че премахва замърсяванията и мъртвите клетки по кожата. Направете на пюре половин папая и нежно го втрийте в кожата под мишниците. Оставете да действа 20 минути и изплакнете с вода.

Картофи

Картофите са богати на избелващ агент, който успешно премахва петната и замърсяванията по кожата. Вземете един тънък резен картоф и го натъркайте под мишниците си.

Оставете го да изсъхне и след това изплакнете с вода. Правете процедурата редовно, за да постигнете оптимален ефект. Ако усещате кожата си суха, нанесете хидратиращ лосион.

Краставица

Краставиците също като картофите имат естествен избелващ ефект. Направете си сок от краставица и към нея добавете малко количество лимонов сок. Намажете кожата под мишниците и след това изплакнете с вода.

Може и да натъркате кожата си с резен краставица, ако нямате сокоизтисквачка.

Сода за хляб

Содата за хляб не само предотвратява нежеланото изпотяване, но благодарение на абразивното си действие изсветлява кожата. Направете си паста от малко количество сода с вода или зехтин.

Масажирайте кожата под мишниците, след което изплакнете с вода. Содата ще отпуши и почисти порите на кожата ви. Ако е необходимо, след процедурата нанесете подходящ лосион.

Свързани статии

Кокосово масло

Кокосовото масло е още една ароматна възможност да се отървете от тъмните петна под мишниците. Всекидневно преди да вземете душ, масажирайте кожата с кокосово масло за около 5 – 10 минути.

Това ще намали потъмняването на кожата и ще я направи мека и гладка, тъй като маслото от кокос е богато на витамин Е.

Лимон и мляко

Незаменима комбинация, когато трябва да избелвате кожата или да лекувате различни кожни проблеми. За да премахнете оцветяване на подмишниците ще ви трябва резен лимон, който да натъркате върху кожата си, а след около 10 минути да изплакнете.

Лимонов сок може да добавите към прясно или кисело мляко, да намажете кожата и след 10 минути отново да изплакнете. Млякото също има способността да премахва замърсяванията по кожата.

Снимки: thinkstock

Коментирай