Здраве и красота

Антиоксиданти, които помагат в отслабването

Грейпфрутът съдържа антиоксидант, който подобрява метаболизма

23.05.2014г. / 12 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Загубата на излишните килограми е ефективна, когато комбинирате правилните храни със спорта. Но в забързания начин на живот невинаги имате възможност да се храните здравословно.

Затова споделяме някои незаменими помощници в отслабването, които са и мощни антиоксиданти. Тях може да носите в чантата си и да хапвате през целия ден, докато отслабвате.

Боровинки

Боровинките са едни от най-добрите плодове, когато искате да се разделите с излишните калории. Консумирайки ги всекидневно, вие получавате най-високи нива на антиоксиданти. В една малка купичка от тях се съдържат около 62 калории.

Те са богат и на фибри. Редовната консумация на боровинки помага да се предотвратят сърдечносъдовите заболявания и разбира се да отслабнете ефективно. Те могат да бъдат вашата сутрешна закуска или да ги консумирате вечер преди сън, както и между храненията.

Червен грейпфрут

Чудесен плод, който е добре да консумирате на закуска заедно с купичката овесени ядки и след хранене, защото също като ананаса, той спомага за изгарянето на мазнините. С неговата консумация организмът ви получава магнезий, фосфор, калий, фолиева киселина, витамин С и други.

Грейпфрутът съдържа и един много важен антиоксидант – неригетин, който спомага за подобряване на метаболитните процеси, особено при хора, страдащи от диабет тип 2. Консумацията на грейпфрут има много ползи за здравето на венците, на сърцето, понижава холестерола и помага в отслабването.

Орехи

В здравословната диета за отслабване е добре да има и ядки, като орехите например. Ореховите ядки са богати на омега-3 мастни киселини, витамин Е, витамини А, С, Р, мед, магнезий, калций и много други както и на антиоксиданти. Консумацията на орехи не застрашава добрите нива на холестерола.

Те са чудесна храна преди или след тренировка, защото дават много енергия и засищат, ето защо са подходящи за изгарянето на калории.

Ягоди

Къпини, ягоди и малини също се препоръчват за сваляне на излишните килограми. Богати са на фибри и витамин С. На пазара вече има пресни ягоди, затова побързайте да ги направите част от вашето меню.

Те ще ви заредят с енергия, антиоксидантите съдържащи се в тях не само се борят със свободните радикали, но и могат да имат лечебен ефект. Плодовете съдържат малко калории (само 32 калории за 100 г) и засищат, което ги прави подходящи за хапване по всяко време.

Артишокът

Това е една от най-енергийните храни, която може да консумирате на салата или със задушени зеленчуци или както обичате. Артишокът не влияе отрицателно на холестерола, което го прави още по-здравословен.

Свързани статии

В 100 г от него се съдържат около 42 калории. С богато съдържание е и на витамини С, А, В1 и В2, калий, калций, фосфор, както и на важния антиоксидант цинарин.


Цинаринът елиминира свободните радикали и предпазва клетъчните мембрани от увреждане. Консумацията на артишок дава много енергия и помага ефективно да изгорите излишните мазнини.

Лимон

Един от най-ефективните начини да изгорите няколко излишни калории е като добавите малко лимонов сок към чаша вода, чай или към плодовите и зеленчукови сокове. Лимоните ще заредят тялото ви с витамин С и ще дадат тласък на енергията.

Лимоните съдържат съединения, които имат антиоксидантни и противоракови действия. Консумацията на лимон действа и като естествено лекарство и това е една от причините по време на настинки, да се сещаме за неговите незаменими ползи за здравето.

Консумирайте по-често от него когато искате да намалите риска от сърдечни болести, диабетни състояния и разбира се когато сваляте излишните килограми.

Снимки: thinkstock

 

Коментирай