Здраве и красота

По-красиви с масло от жожоба

Как да използвате маслото от жожоба всекидневно

29.05.2014г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Маслото от жожоба е екстракт от семената на храстовидното растение жожоба. Наричат го течен восък и за него се смята, че по състав е най-близко до човешкия себум. Богато е на витамини Е, С, В, на мед, цинк, силиций и много други.

Маслото от жожоба се използва от векове за разкрасяване и поддържане на доброто здраве на кожата и косата. Вижте няколко добри идеи как да го използвате всекидневно, за да бъдете все така красиви.

Акнето е проблем, който се среща не само при младежите, но и при възрастните. Маслото от жожоба нанесено върху пъпчиците може да облекчи възпалението.

Нанасяйте маслото от жожоба върху кожата си след душ. Това е един от най-добрите овлажнители за кожата на тялото.

Все по-често дамите се доверяват на полезните етерични масла за отстраняването на замърсяванията от грим. Маслото от жожоба също е е една нежна алтернатива, която може да ползвате за почистване на лицето си. Просто нанесете няколко капки от него върху памучен тампон и нежно отстранете грима.

За да бъдат устните ви изкусителни, трябва да са меки и пухкави. Редовното нанасяне на масло от жожоба като балсам, ще ги поддържа добре хидратирани не само през зимата, но и през летните месеци.

Ако кожичките около ноктите ви често се разрошват това подсказва за липса на витамини. Освен че трябва да допълните менюто си с повече пресни плодове и зеленчуци е добре да ги хидратирате всекидневно. Използвайте масло от жожоба, което да нанасяте с леки масажни движения.

Свързани статии

Ако страдате от суха и накъсана коса, маслото от жожоба може да възстанови здравината и еластичността на косъма в дълбочина. Нанасяйте от него преди измиването на косата за около 20-30 минути или добавяйте няколко капки към балсама за коса.

Ако си правите домашни маски, маслото от жожоба е подходящо. То ще направи косата ви мека, а масажирано в корените й ще помогне за по-бързия растеж.

В случай, че премахвате нежеланото окосмяване бръснейки се, маслото от жожоба ще помогне да направите този процес по-приятен. Нанесете малко количество от него върху кожата и след това пяната за бръснене. Това ще намали дразнението и появата на пъпчици.

Погрешно е разбирането, че мазната кожа не се нуждае от естествени масла. Маслото от жожоба е едно от тези, които е подходящо за мазни кожи. Нанесено в умерени количества върху кожата, може да помогне за регулацията на отделянето на себум.

Снимка: thinkstock

Коментирай