Здраве и красота

Защо упражненията са важни за сексуалната мощ

Стимулират тестостерона

30.05.2014г. / 11 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако искате да увеличите силата и издръжливостта си в леглото, ще трябва да поработите сериозно върху това. Редица изследвания показват, че редовните физически упражнения стимулират половата мощ.

Физическата активност влияе и върху интензивността и качеството на секса, смятат специалисти. Самият секс е вид тренировка и именно заради това, през останалото време е добре всички групи мускули да бъдат добре поддържани.

Защо и по какъв начин физическите упражнения подобряват сексуалния живот?

Повишават притока на кръв

Колкото повече тренира човек, толкова по-здрави и еластични стават кръвоносните съдове, следователно и кръвообращението се подобрява и улеснява. Физическата активност подобрява гъвкавостта на кръвоносните съдове и способства за по-доброто и качествено кръвоснабдяване на всички органи, в това число и половите.

Стимулират тестостерона

Според изследванията физическото натоварване стимулира пряко качеството и количеството на тестостерона. Доказано е, че до 48 часа след тренировка, мъжете имат по-високи нива от мъжкия хормон.

Размерът на талията при мъжете също се свързва с нивата и качеството на тестостерона. Затова намаляването на корема е от голямо значение за половата мощ и репродуктивната ефективност.

Правят ви по-издръжливи

Вместо да се обръщате към лекарствени стимуланти на сексуалната активност, правете редовни физически упражнения. И тук отново има медицински доказателства за връзката между добрата физическа форма и доброто представяне в леглото.

Едно изследване, проведено в Университета в Харвард показва, че мъже, които са се упражнявали само в продължение на 20-30 минути през деня, са имали по-ефективен полов акт и с до 30% по-малък риск от еректилна дисфункция.

Свързани статии

Подобряват еякулацията

Когато мъжете са в по-добра форма, това влияе пряко на качеството на еякулацията. Освен това тя трае по-дълго, заради здравината на коремните мускули.

Усъвършенстват гъвкавостта

Знаем, че за изпробването на нови пози и качеството на изпълнението им, е нужна добра гъвкавост. При редовно изпълнение на набора ви от упражнения ще подобрите не само издръжливостта, но и гъвкавостта. Така ще можете да изненадате половинката си с пластичност и готовност за нови игри.

Помагат да сте в настроение

Добрата физическа подготовка повишава нивата на серотонин в кръвта. Знаем, че това е така нареченият хормон на щастието. А когато човек е щастлив и в настроение, това повишава пропорционално и либидото му.

Карат ви да се чувствате секси

Когато тялото ви е стегнато и във форма, това ви кара да се чувствате по-привлекателни, по-секси и повишава самочувствието ви.

Коментирай
33 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )